Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής και ΠΙΣ συμφώνησαν σε μέτρα αντιμετώπισης της παρανομίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο συναντήσεων με την Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου όσο και με το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος, λήφθησαν κοινές αποφάσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης του ονόματος της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής από γιατρούς που δεν την κατέχουν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Εταιρεία προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε επίσης το θέμα της παράνομης άσκησης ιδιωτικής ιατρικής από ιατρούς του δημοσίου, και τo Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εξέφρασε τη στήριξη του στις προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου για περιορισμό του φαινομένου. Αναφέρεται περαιτέρω ότι παράλληλα, τα δύο Σώματα εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι το Υπουργείο Υγείας θα ολοκληρώσει τη διερεύνηση των καταγγελιών που έχει ενώπιον του και θα προχωρήσει τάχιστα στην επαναφορά της νομιμότητας.

Καταλήγοντας, η Εταιρεία δηλώνει σταθερή υποστήριξη στην κοινή προσπάθεια που στοχεύει στη συνεχή αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και στην ασφάλεια των πολιτών σε σχέση με τα πολυτιμότερα αγαθά, τη ζωή και την υγείας τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











290