Έργο «Παροχή Ιατρικής / Οδοντιατρικής / Ψυχιατρικής Στήριξης/ Περίθαλψης σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών»


Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την ολοκλήρωση της υλοποίησης Έργου με τίτλο «Παροχή Ιατρικής / Οδοντιατρικής / Ψυχιατρικής Στήριξης/ Περίθαλψης σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

To συγκεκριμένο Έργο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών (Υπεύθυνη Αρχή για τη διαχείριση των Ταμείων Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, στην Κυπριακή Δημοκρατία) και κάλυψε τη χρονική περίοδο 2014 – 2018.

Ο τελικός προϋπολογισμός του έργου ήταν €789,525.09 και καλύφθηκε με χρηματοδότηση του 90% από την Ε.Ε. και του 10% από Εθνικούς Πόρους.

Το Έργο ήταν Παγκύπριας εμβέλειας και κάλυψε την παροχή ιατρικής / οδοντιατρικής και ψυχιατρικής στήριξης / περίθαλψης σε υπηκόους τρίτων χωρών και συγκεκριμένα σε άτομα που ενδεχομένως να χρήζουν διεθνούς προστασίας ή πολιτικούς πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο (σε περιοχές όπου ασκείται αποτελεσματικός έλεγχος από την Κυπριακή Δημοκρατία), είτε μόνιμα είτε σε προσωρινή βάση, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, καθώς και υπηκόους τρίτων χωρών που βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής (οικειοθελώς ή αναγκαστικά) στη χώρα καταγωγής τους.

Η παροχή Ιατρικής / Οδοντιατρικής / Ψυχιατρικής στήριξης / περίθαλψης έγινε από τα δημόσια νοσηλευτήρια και τα δημόσια κέντρα υγείας ή από νοσηλευτήρια του ιδιωτικού τομέα στην Κύπρο και στο εξωτερικό σύμφωνα με τις σχετικές διαδικασίες που καθορίζονται απο το Υπουργείο Υγείας στις περιπτώσεις παροχής οικονομικής αρωγής για υπηρεσίες υγείας δεν προσφέρονται στον δημόσιο τομέα. Την ευθύνη του συντονισμού της υλοποίησης του έργου είχε η Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα νοσηλευτήρια παγκύπρια, τα οποία παρείχαν τις αντίστοιχες υπηρεσίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











529