20 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορούν να εμβολιαστούν φέτος


Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένει να κινηθεί γρήγορα ύστερα από αξιολόγηση στις 10 Δεκεμβρίου του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η Pfizer και έως τα τέλη αυτής της χρονιάς μπορούν να εμβολιαστούν 20 εκατ. Αμερικανοί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Στίβεν Χαν.

Ο Χαν αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αλλά δήλωσε πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μια απόφαση από τη ρυθμιστική αρχή τον Δεκέμβριο.

Μόλις η FDA εγκρίνει ένα εμβόλιο, «Θα είμαι ο πρώτος στη σειρά και θα ενθαρρύνω την οικογένειά μου να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο Χαν σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Χαν είπε επίσης ότι είχε μια «πολύ καλή συζήτηση» σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον προσωπάρχη Μάρκ Μέντοουζ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ενός εμβολίου.

Πολλοί αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υπηρεσιών αναμένουν την έγκριση του εμβολίου εντός μερικών ημερών μετά τη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου, αν και αξιωματούχος της FDA δήλωσε πρόσφατα ότι η απόφαση για έγκριση μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:: ΕΡΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ Ιατρικός λειτουργός διενεργεί τεστ σε κάτοικο σε ένα χώρο δοκιμών Covid-19 στην Ανατολική Βοστώνη, στη Μασαχουσέτη, ΗΠΑ, 03 Δεκεμβρίου 2020. Ο δήμαρχος της Βοστώνης προέτρεψε τους κατοίκους να συμμορφωθούν με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και να κάνουν τεστ COVID-19 σε μία από τις 17 τοποθεσίες γύρω από την πόλη για να βοηθήσoυν στον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
155