Επίτροπος Εθελοντισμού: Να δοθούν διέξοδοι στη νεολαία για να μείνει μακριά από ναρκωτικά


Τη θέση ότι η προσοχή της πολιτείας πρέπει να εστιαστεί στην παροχή διεξόδων που θα βοηθήσουν τη νεολαία να κρατηθεί μακριά από τα ναρκωτικά, εκφράζει ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη σε παρέμβασή του με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους στις 26 Ιουνίου.

«Οι Οργανισμοί που ασχολούνται με το θέμα τείνουν να συμφωνήσουν ότι κύριος στόχος για αντιμετώπιση του όλου προβλήματος είναι η επένδυση στην πρόληψη, στη θεραπεία και στην αποκατάσταση», αναφέρει ο κ. Γιαννάκη και προσθέτει:

«Στον τομέα της πρόληψης μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και ο εθελοντισμός μέσα από τον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί και καλλιεργηθεί μια θετική στάση ζωής στην οποία δεν χωρούν εξαρτήσεις».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού, «γενικά, ο εθελοντισμός, ο αθλητισμός, η μουσική, και κάθε δημιουργική απασχόληση αποτελούν διέξοδο ειδικά ανάμεσα στους νέους που πάντα αποτελούσαν τον πιο ευάλωτο στόχο. Επομένως, θα πρέπει να εστιαστεί η προσοχή της πολιτείας και παιδείας στην παροχή διεξόδων που θα βοηθήσουν την νεολαία να κρατηθεί μακριά από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών».

Ο κ Γιαννάκη προτείνει επίσης την συνεργασία κρατικών φορέων, κοινωνίας των πολιτών και ΜΚΟ «για την παροχή υποστήριξης και ενθάρρυνσης προς τους χρήστες να ξεκινήσουν θεραπεία» και καταλήγει:

«Όλοι οι άνθρωποι, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκονται μπορούν να βρουν τη δύναμη να αλλάξουν, φτάνει να τους δοθεί η ευκαιρία, η κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











374