Επίτροπος Εθελοντισμού: Η θαλασσαιμία παραμένει πολύπλοκο πρόβλημα υγείας


Δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από θαλασσαιμία, ενώ στην Κύπρο ο αριθμός τους ανέρχεται στους 620, σύμφωνα με στοιχεία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννη Γιαννάκη.

Σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Μαΐου, ο κ. Γιαννάκη σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας η νόσος μπορεί να προληφθεί, η μεσογειακή αναιμία παραμένει ένα πολύπλοκο πρόβλημα υγείας, καθώς συνεπάγεται ποικίλα σωματικά προβλήματα και ανάγκες τα οποία επιφέρουν δραματικές αλλαγές στη καθημερινή ζωή των πασχόντων και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, στην Κύπρο, η στενή συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης, της ιατρικής κοινότητας, των γονέων και ασθενών, των εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, και του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, απέφερε σημαντικά αποτελέσματα. Τέτοια αποτελέσματα, όπως αναφέρει, είναι η καθιέρωση ενός αποτελεσματικού εθνικού προγράμματος ελέγχου και εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και η δημιουργία των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η παροχή της αναγκαίας ποσότητας αίματος για τη θεραπεία ασθενών και την προώθηση επιστημονικών ερευνών με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της πρόληψης, την εξασφάλιση ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής και άλλης φροντίδας για τους ασθενείς με θαλασσαιμία, και την επίτευξη ολικής θεραπείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











334