Επίτροπος Εθελοντισμού: Η πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου αφορά όλους


Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, Γιάννης Γιαννάκη, εκφράζει τη στήριξή του στις δράσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον αγώνα κατά του καρκίνου.

«Στην Κύπρο οι καρκινοπαθείς έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες μεθόδους θεραπείας και σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», αναφέρει. Προσθέτει ότι «στις προσπάθειες του κράτους να στηρίξει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους συμβάλλουν με ουσιαστικό και αξιοσημείωτο έργο οι ΜΚΟ, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες στον τομέα κυρίως της ανακουφιστικής φροντίδας».«Η ανακούφιση από τον πόνο και η παρηγορητική φροντίδα αποτελεί αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα», συμπληρώνει.

Συνεργασία

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού «η συνεργασία της κοινωνίας με τους κρατικούς φορείς για τη θεσμοθέτηση όλων των αναγκαίων δομών που θα προσφέρουν στον ασθενή ποιότητα ζωής και αξιοπρέπεια σε όλη την πορεία της ασθένειας του είναι απαραίτητη».
«Ως Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Οργανώσεων του τόπου μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, στηρίζουμε τις δράσεις τους σεβόμενοι την αυτονομία και ανεξαρτησία τους», σημειώνει.

Πιστεύουμε, προσθέτει, «ότι η πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου αφορά όλους και γι’ αυτό όλοι - Πολιτεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ενεργοί πολίτες - θα πρέπει να συμπράξουν στη μάχη κατά του καρκίνου, και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και ανακουφιστικής φροντίδας».
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου.

Εκστρατεία

Η εκστρατεία ενημέρωσης, αναφέρει, κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση τόσο στην ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τη νόσο, όσο και στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ασθένειας αφού είναι κοινή διαπίστωση ότι ποσοστό του 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με την υιοθέτηση προληπτικών ενεργειών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











250