Επίτροπος Εθελοντισμού: Δίπλα στα παιδιά με καρκίνο το Κράτος και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Παιδικού Καρκίνου, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που εργάζονται άοκνα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και στις οικογένειές τους. «Στον αγώνα του Κράτους, οι οργανώσεις αυτές συνδράμουν, ως ισότιμοι εταίροι, στη συντονισμένη προσπάθεια για να νικηθεί ο παιδικός καρκίνος με τελικό νικητή την ζωή», σημειώνει ο Επίτροπος.

«Η Ημέρα, αυτή», αναφέρει περαιτέρω, «είναι αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη με τον καρκίνο, και επισημαίνει ότι τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων. Η στενή συνεργασία μεταξύ της νοσηλευτικής ιατρικής ομάδας και των γονιών του παιδιού είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την επιτυχή θεραπεία, την υποστήριξη και τη φροντίδα του παιδιού. Αναμφίβολα, εργαλεία απαραίτητα για την θεραπεία είναι η ιατρική επιστήμη, ο ανθρωπισμός και η αγάπη, εργαλεία που σε όλη την διάρκεια της θεραπείας βοηθηθούν και στηρίζουν το μικρό ασθενή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), και στοχεύει στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο) και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά για τον παιδικό καρκίνο, τον τρόπο πρόληψης και τα μέσα αντιμετώπισής του, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα παιδιά ασθενείς όσο και οι οικογένειές τους. Γενικότερα, στοχεύει στη μείωση των λυπηρών στατιστικών που καταδεικνύουν ότι 250,000 παιδιά παγκοσμίως πάσχουν από κάποια μορφή καρκίνου, με αυτά που ζουν στις χώρες του τρίτου κόσμου να έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας.

Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα. Η έγκαιρη διάγνωσή του και η κατάλληλη θεραπεία συμβάλλουν ώστε το 70% περίπου των καρκίνων της παιδικής ηλικίας να είναι ιάσιμοι. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, θα πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και τη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη με τον καρκίνο. Για το παιδί, η διάγνωση του καρκίνου αλλάζει την πορεία της ζωής του με αποτέλεσμα η ανεμελιά και το παιχνίδι να περιορίζεται, αφού αναγκαστικά θα πρέπει να ακολουθηθεί η δύσκολη πορεία που απαιτεί η αντιμετώπιση της νόσου. Η θεραπεία και η φροντίδα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας απαιτεί όχι μόνο την ιατρική περίθαλψη του παιδιού, αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια. Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων. Η στενή συνεργασία μεταξύ της νοσηλευτικής ιατρικής ομάδας και των γονιών του παιδιού είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την επιτυχή θεραπεία, την υποστήριξη και τη φροντίδα του παιδιού. Αναμφίβολα, εργαλεία απαραίτητα για την θεραπεία είναι η ιατρική επιστήμη, ο ανθρωπισμός και η αγάπη, εργαλεία που σε όλη την διάρκεια της θεραπείας βοηθούν και στηρίζουν τον μικρό ασθενή.

Το κράτος διαχρονικά αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της, να προσφέρει τη καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική φροντίδα και την κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των ίδιων των μικρών ασθενών και των μελών των οικογενειών τους. Με τη βοήθεια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ανάλογη επένδυση γίνεται και στον τομέα της ανακουφιστικής φροντίδας με απώτερο κοινό στόχο την αποθεραπεία.

Με τη σημερινή ευκαιρία το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται άοκνα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Στον αγώνα του κράτους, οι οργανώσεις αυτές συνδράμουν, ως ισότιμοι εταίροι, στη συντονισμένη προσπάθεια για να νικηθεί ο παιδικός καρκίνος με τελικό νικητή τη ζωή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











405