Επίτροπος Εθελοντισμού: 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από Πάρκινσον


Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται άοκνα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πάσχοντες της πατρίδας μας και στις οικογένειές τους.

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας Πάρκινσον που καθιερώθηκε για τις 11 Απριλίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη αναφέρει ότι η ημέρα αυτή καθιερώθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό σχετικά με την νόσο αλλά και να ενημερώσει τους ήδη πάσχοντες αναφορικά με τα δικαιώματά τους τα οποία είναι, μεταξύ άλλων, η λήψη σωστής διάγνωσης και συνεχούς φροντίδας καθώς και η πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης και βοήθειας.

Σημειώνει ότι πρόκειται για μία ασθένεια η οποία συνεπάγεται τεράστιο ψυχολογικό κόστος τόσο για τον ίδιο τον ασθενή όσο και για την οικογένειά του καθώς και για όλους όσοι έχουν επιφορτισθεί με τη φροντίδα του.

Εμφανίζεται συνήθως μετά το 50ό έτος της ηλικίας και από αυτήν πάσχουν πάνω από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 1 στους 100, ηλικίας πάνω από 60, θα εμφανίσει τη Ν. Πάρκινσον. Η συγκεκριμένη νόσος μέχρι στιγμής δεν έχει θεραπεία, παρόλο που υπάρχουν δυνατότητες διαχείρισης για αρκετές πτυχές της.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και στην ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με την νόσο, κρατικές υπηρεσίες, κοινωνικά ιατρεία, σύλλογοι πασχόντων από την νόσο και εθελοντικές οργανώσεις συνεργάζονται ώστε να προσφέρονται τα μέγιστα στους πάσχοντες συμπολίτες μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











375