Επιστολή Γ.Λουκαΐδη προς Υπ. Υγείας: Εκφράζουμε ανησυχία για τα γεγονότα γύρω από την Ιατρ. Σχολή ΠΚ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιώργος Λουκαΐδης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παρατίθεται η επιστολή πιο κάτω:

«Αγαπητέ Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την ανησυχία μας για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα γεγονότα γύρω από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το θέμα γνωρίζεται πολύ καλά ότι συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας στις 20/10/2016, μετά από εισήγηση αυτεπάγγελτης εξέτασης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, αφού διαφάνηκαν τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί. Με το πέρας της συζήτησης αναλήφθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους του Υπουργείου σας ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα, με την υπόσχεση μάλιστα ότι δεν θα υπήρχε περαιτέρω χρονοτριβή, η οποία βεβαίως αποβαίνει σε βάρος των φοιτητών.

Ιδιαίτερα εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ολιγωρία που επέδειξε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την έγκαιρη και ομαλή σύνδεση της ιατρικής σχολής με τα δημόσια νοσηλευτήρια, παρόλες τις συστάσεις που έγιναν από πλευράς του ΑΚΕΛ, ακόμα και προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να ενεργήσετε, έστω και τώρα, με τρόπο δημιουργικό έτσι που να μην έρθουμε αντιμέτωποι με νέα κρίση. Στόχος θα πρέπει να είναι από την μια να μην θυματοποιηθούν οι φοιτητές, αλλά ούτε να δεχτεί βέβαια άλλο κτύπημα η ιατρική σχολή. Από την άλλη θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι ακαδημαϊκοί ιατροί στα κρατικά νοσηλευτήρια με τρόπο που να εξασφαλίζει τη συναίνεση και τις λογικές ανησυχίες των κυβερνητικών γιατρών.

Θεωρούμε, κατά συνέπεια, αναγκαίο να ζητήσετε από όλους τους εμπλεκόμενους να προσέλθουν σε άμεσο, εντατικό διάλογο ο οποίος θα καταλήξει με συμφωνία μεταξύ των μερών. Εξίσου κεφαλαιώδες ζήτημα για εμάς είναι να προχωρήσετε με την ετοιμασία και κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για την ιατρική σχολή στην Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο λειτουργίας και διαδικασιών, όπως άλλωστε υπήρξε και δημόσια δέσμευση εκ μέρους σας.

Είμαστε στη διάθεση σας για διάλογο και επικοινωνία ώστε συναινετικά να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











245