Επιστολή Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς στον Φ. Πατσαλή: Επιδεινώνονται τα προβλήματα του νοσοκομείου


Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως στον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, σε σχέση με την επιδείνωση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, όπως σημειώνει, στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς.

Ανάλογη επιστολή είχε στείλει και στις 30 Δεκεμβρίου στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, που κοινοποιήθηκε και στον ίδιο, αλλά και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει οποιαδήποτε ενέργεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων που ετέθησαν.

Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως σε πρόσφατη επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, διαπίστωσε εκ νέου ότι έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, παρά την κατ’ επανάληψη υποβολή υπομνημάτων και των κατ’ ιδίαν παρεμβάσεων ως Δήμος και Συντονιστική Επιτροπή Δήμου και Κοινοτήτων διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, αλλά και τις υποσχέσεις που δόθηκαν για βελτίωση και αναβάθμισή του.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς καλεί επίσης μέσω της επιστολής του τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να επιληφθούν άμεσα των αδυναμιών και των ελλείψεων που παρουσιάζει το Νοσοκομείο, ζητώντας την άμεση τοποθέτηση τουλάχιστον δύο επιπλέον γενικών γιατρών, αφού από επτά που στελεχωνόταν παλιά το Νοσοκομείο σήμερα παρέμειναν τέσσερις γιατροί. Ο ένας μάλιστα από τους οποίους θα απουσιάζει για δύο εβδομάδες με άδεια, με αποτέλεσμα-όπως σημείωσε- να παραμένουν μόνο τρεις γιατροί να εξυπηρετήσουν, τόσο τη λειτουργία των Πρώτων Βοηθειών σε 24ωρη βάση όσο και των Εξωτερικών Ιατρείων.

«Είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό ένας γιατρός να εξετάσει 80-100 ασθενείς την ημέρα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και περισσότερους ή να είναι μέρα παρά μέρα σε on call υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε επίσης για ακόμη μια φορά ότι το Νοσοκομείο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς με πληθυσμό που ξεπερνά τις 12.000- 13.000 σε μόνιμους κατοίκους, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται.

Πρόσθεσε επιπλέον, πως το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο οξύ και οι κίνδυνοι μεγαλύτεροι για την υγεία των ασθενών, καθώς λόγω του ανεπαρκούς οδικού δικτύου χρειάζονται 50-60 λεπτά οι ασθενείς για να μεταβούν στο Νοσοκομείο της Πάφου.

Ο κ. Οδυσσέως, μέσω της επιστολής, του ζήτησε επίσης από τον Υπουργό Υγείας την αντικαταστάτη των ιατρών που έχουν αποχωρήσει, την αύξηση των ημερών, όπου οι γιατροί ειδικοτήτων επισκέπτονται το Νοσοκομείο με πρόσληψη επιπλέον γιατρών, την πρόσληψη επιπλέον οδηγών ασθενοφόρου, την τοποθέτηση δευτέρου χημικού και δεύτερου ακτινογράφου. «Και αντί για αναβάθμιση που παίρναμε υποσχέσεις, το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται. Αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί με τη στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς είναι και ο τερματισμός των περιοδειών στις κοινότητες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς», υπογράμμισε. Επεσήμανε, τέλος, πως σε περίπτωση που δεν γίνουν άμεσες ενέργειες, οι Τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς θα δράσουν δυναμικά.

Διαβάστε εδώ: Υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, καταγγέλλουν οι κάτοικοι του διαμερίσματος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











236