Επιστημονικό Συνέδριo ΚΕΝ ΠΚ: «Εξελίξεις στην Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη: Παιδική ηλικία και Ζωή»


Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκαλεί το κοινό στο έβδομο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριό του με τίτλο «Εξελίξεις στην Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη: Παιδική ηλικία και Ενήλικη Ζωή» που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου μεταξύ 14.00 και 19.00 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου και το Σύλλογο Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου.

Οι παρουσιάσεις εστιάζονται σε θέματα σχετικά με μαθησιακές, γλωσσολογικές και νευρολογικές δυσκολίες π.χ. σε παιδιά με Δυσλεξία, παιδιά με καθυστερημένη ανάπτυξη λόγου και ομιλίας, στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και στην Επιληψία. Οι ομιλητές του συνεδρίου προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Jyväskylä (JYU) της Φιλανδίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν ερευνητικές δράσεις μελών του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και εργασίες από άλλα ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμούς και πανεπιστήμια της Κύπρου.

Βασικός στόχος του ετήσιου συνεδρίου, είναι να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και δικτύωσης προς την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου, συμβάλλοντας παράλληλα στην απόκτηση γνώσεων για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου και τη σχέση μεταξύ βιολογίας και νοητικών-γλωσσικών λειτουργιών και συμπεριφοράς.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κτήριο 7, Αίθουσα 010, Πανεπιστημιούπολη, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, Κύπρος, στις 14:00-19:00.

Εγγραφές και πληροφορίες: ηλ. διεύθυνση can@ucy.ac.cy / τηλ. 22 895190.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314