Επίσκεψη του Κινήματος Οικολόγων στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκωσίας


Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών βρέθηκε στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκωσίας μαζί με το ΕΛ.Α-ΖΩ. Μία μικρή χορωδία του Κινήματος έψαλλε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ αντιπροσωπεία του Κινήματος πρόσφερε δώρα στους ασθενείς, αλλά και στο προσωπικό του ογκολογικού τμήματος.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε αμέσως μετά την επίσκεψη: «Βρισκόμαστε για μία ακόμη φορά εδώ στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκωσίας σε μία ακόμα δραστηριότητα με το ΕΛ.Α-ΖΩ. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν υπηρεσίες παροχής στους ασθενείς με καρκίνο σε όλα τα γενικά νοσοκομεία της Κύπρου και να προχωρήσει η δημιουργία ενός πλήρους ογκολογικού τμήματος στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, όπως ήταν οι αρχικοί σχεδιασμοί.

Εμείς θέλουμε να προχωρήσει το Γενικό Σχέδιο Υγείας, είναι απαίτηση της κοινωνίας, δεν πρέπει να σταματήσουμε σε οποιαδήποτε συμφέροντα. Πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και να προχωρήσουμε σε ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας που να εξασφαλίζει πρώτα και κύρια τα δικαιώματα των ασθενών, των εργαζομένων και κυρίως της κοινωνίας.

Είναι μια απαίτηση το ΓεΣΥ, όπως βεβαίως είναι και απαίτηση να παρέχονται πλήρεις ογκολογικές υπηρεσίες από το δημόσιο στους Κύπριους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛ.Α-ΖΩ, κ. Χρίστος Ανδρέου τόνισε: «Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τους Οικολόγους που για πολλοστή φορά ήρθαν στο Ογκολογικό του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, για να υπερασπιστούν μαζί μας το δικαίωμα του κράτους να έχει κρατικά ογκολογικά.

Κάνουμε έναν αγώνα εδώ και χρόνια, όπως το κράτος έχει επιτέλους κρατικά ογκολογικά. Να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, του ογκολογικού, την διευθύντρια, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αγωνίζονται χωρίς ικανοποιητικό προσωπικό, να κρατήσουν το θάλαμο ανοιχτό για τους ασθενείς μας. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και εύχομαι επιτέλους η κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, να κάνει κρατικό ογκολογικό».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











298