Επικαιροποιημένο Μνημόνιο: Γε.ΣΥ το 2018, αλλά προχωρήστε αμέσως με την αυτονόμηση


Η εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας μετατίθεται για το 2018, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ygeia – News oι Αρχές θα πρέπει να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με τον σχεδιασμό του Γε.ΣΥ και να εγκριθούν τα σχετικά νομοσχέδια, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, και να διασφαλίζεται ότι το Σχέδιο Υγείας θα εφαρμοστεί το 2018. Για να επιτευχθεί η οικονομική βιωσιμότητα του Σχεδίου, το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει μετά από συνεννόηση με τους δανειστές, να λάβει σχετικά μέτρα αναφορικά με τις ιατρικές υπηρεσίες που θα συμπεριληφθούν σε αυτό και άλλα σχετικά, έτσι που να διασφαλιστεί ότι οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία δεν θα ξεπεράσουν τις «οροφές» που έχουν τεθεί.

Όπως αναφέρεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, αυτόν τον μήνα θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθεσία για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, και να δοθεί στους δανειστές ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την εφαρμογή της αυτονόμησης.

Επίσης μέσα σε αυτόν τον μήνα θα πρέπει να δοθεί ένα λεπτομερές Σχέδιο αναδιοργάνωσης των Κέντρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας το οποίο να ετοιμαστεί σε συνεννόηση με τους δανειστές το οποίο να βασίζεται σε σχετικές συστάσεις.

Το Γε.ΣΥ θα πρέπει να εφαρμοστεί στη βάση των κύριων αρχών της ελεύθερης επιλογής παρόχων, της κοινωνικής ισότητας και της αλληλεγγύης, στη βάση της οικονομικής βιωσιμότητας και της καθολικής κάλυψης τουλάχιστον όσον αφορά τα ελάχιστα ωφελήματα. Το Σχέδιο αρχικά θα είναι μονοασφαλιστικό. Θα υπάρχει δυνατότητα για να εφαρμοστεί ένα πολυασφαλιστικό σύστημα εάν και όταν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για δημοσιονομική βιωσιμότητα και αποτελεσματικά και κέρδη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











171