Επιβολή διοικητικού προστίμου στο Μακάρειο για απώλεια φακέλου ασθενούς


Δοικητικό πρόστιμο €5,000 επιβλήθηκε στο Μακάρειο για απώλεια φακέλου ασθενούς, σύμφωνα με απόφαση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.
Ασθενής υπέβαλε καταγγελία στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι το αίτημα για άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης στον ιατρικό της φάκελο δεν ικανοποιήθηκε από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, επειδή ο φάκελος δεν μπόρεσε να εντοπιστεί από τον υπεύθυνο επεξεργασίας.
Μετά από διερεύνηση της υπόθεσης και την ανακοίνωση της εκ πρώτης όψεως παραβίασης του Κανονισμού 2016/679 στις 30/7/2018, επιβλήθηκε, διοικητικό πρόστιμο ύψους €5,000 στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ για απώλεια φακέλου ασθενούς.
Για μετριασμό της ποινής λήφθηκαν υπόψην τα γεγονότα του παραπόνου, τα μέτρα που λήφθηκαν από το Νοσοκομείο για βελτίωση των μέτρων προστασίας δεδομένων των ιατρικών φακέλων των ασθενών, το γεγονός ότι υπήρξαν προγενέστερες αποφάσεις για απώλεια φακέλου, καθώς και το ευαίσθητο των δεδομένων που περιείχε ο φάκελος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











234