Επεκτείνεται το πρόγραμμα Παροχής Κινήτρων για αύξηση της Παραγωγικότητας στα κρατικά νοσηλευτήρια


Με σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επεκτείνεται το πρόγραμμα Παροχής Κινήτρων για αύξηση της Παραγωγικότητας στα κρατικά νοσηλευτήρια με υπερωριακή απασχόληση. Παράλληλα, τερματίζονται οι παραπομπές ασθενών στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες που θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Με τη συγκεκριμένη πρόταση, που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, επεκτείνεται το πρόγραμμα, με κύριο στόχο τη μείωση των λιστών αναμονής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Το Πρόγραμμα επεκτείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 με επιπρόσθετο κόστος €1.122.125,00.

Στην επέκταση του προγράμματος περιλαμβάνονται η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων κατά τις απογευματινές ώρες στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ παγκύπρια, καθώς και στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και αποσκοπεί στην απάμβλυνση του προβλήματος των λιστών αναμονής σε συγκεκριμένες ειδικότητες και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ταυτόχρονα, με την ίδια πρόταση, τερματίζονται οι παραπομπές των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα για επεμβάσεις ή και εξετάσεις που συμπεριλαμβάνονται στην 1η φάση του ΓεΣΥ από την 1η Ιουνίου 2019 και θα αποζημιώνονται από τον ΟΑΥ προς τους συμβεβλημένους παρόχους. Συγκεκριμένα, τερματίζονται οι παραπομπές για: Καταρράκτη με Φακοθρυψία, Μαγνητική Τομογραφία, Αξονική Τομογραφία, Υπερηχογραφήματα, γυναικολογική εξέταση και Τεστ Παπανικολάου, Κολονοσκοπήσεις και Γαστροσκοπήσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











385