Επαφές στην Αθήνα με επίκεντρο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα παιδιά εν καιρώ κρίσης


Η επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα σειρά επαφών με την ιδιότητά της ως Εισηγήτρια της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης της ΚΣΣΕ, για το θέμα «Κοινωνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Υγείας Φιλικές προς τα Παιδιά».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κυριακίδου έγινε δεκτή σε εθιμοτυπική συνάντηση από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεΐμαράκη, ενώ είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τον Πρόεδρο Δημήτρη Κρεμαστινό και Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, Ντόρα Μπακογιάννη και μέλη της αντιπροσωπίας, καθώς και με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, κα Έφη Μπέκου. Είχε επίσης συναντήσεις με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κ. Γεώργιο Νικολαΐδη και με την Πρόεδρο των «Γιατρών του Κόσμου», Άννα Μαΐλλη.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω συναντήσεων, η κ. Κυριακίδου ενημερώθηκε για την επίδραση που έχει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα στην απρόσκοπτη και σωστή παροχή ιατρικών υπηρεσιών γενικότερα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα παιδιά, καθώς επίσης και σε σχέση με τα βασικά μέτρα που λαμβάνονται από τις Ελληνικές Αρχές, για να αντιμετωπίσουν σωστά και αποτελεσματικά τις εν λόγω δύσκολες προκλήσεις.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις σε σχέση με την παροχή ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών φιλικών προς τα παιδιά, με έμφαση στα σχετικά πρακτικά μέτρα που λαμβάνονται από τις Ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία και με μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και σε ό,τι αφορά στους τρόπους εφαρμογής των καλών πρακτικών για θέματα παιδιών, όπως αυτές καθορίζονται από ο Συμβούλιο της Ευρώπης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











354