Επ. Εθελοντισμού: Τα άτομα με σύνδρομο Down να βρουν τη θέση τους στα κοινωνικά δρώμενα


Η προκατάληψη πρέπει να αρθεί για να μπορέσουν τα άτομα με σύνδρομο Down, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, να ενταχθούν, να προσφέρουν και να λάβουν αυτό που μπορούν και τους αξίζει, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down που καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη, τα "ξεχωριστά" παιδιά της τρισωμίας 21 θα πρέπει να βρουν τη θέση τους στα κοινωνικά δρώμενα και να έχουν τις ευκαιρίες να δημιουργήσουν σε ένα περιβάλλον αποδοχής, ασφάλειας και αγάπης. "Προς το σκοπό αυτό ενεργοποιούνται εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες μέσα από τις δράσεις τους προωθούν τόσο τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το θέμα όσο και την καθοδήγηση και στήριξη των ίδιων των ατόμων αλλά και των οικογενειών τους", ανέφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

Επεσήμανε πως φέτος, το σύνθημα είναι « Η φωνή μου, Η κοινότητα μου» (MyVoice, MyCommunity) και στόχος είναι η ενεργοποίηση των ατόμων με σύνδρομο Down να μιλήσουν για το θέμα αυτό και να επηρεάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα άτομα αυτά μπορούν να συμπεριληφθούν, σε μια πλήρη και ισότιμη βάση με τους άλλους, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











293