Επ. Εθελοντισμού: Στην Κύπρο καθιερώθηκε ένα αποτελεσματικό εθν. πρόγραμμα ελέγχου θαλασσαιμίας


Μήνυμα του Επιτρόπου Εθελοντισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) – 8 Μαΐου

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας ή αλλιώς Μεσογειακής Αναιμίας. Έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

Στην ανακοίνωσή του ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, συνεχίζει ότι «στην Κύπρο, η στενή συνεργασία όλων (Υπηρεσιών Υγείας, ιατρικής κοινότητας, εθελοντικών και μην κυβερνητικών οργανώσεων, και του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου) είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωση ενός αποτελεσματικού εθνικού προγράμματος ελέγχου και εθελοντικής αιμοδοσίας σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί και να διασφαλιστεί η παροχή της αναγκαίας ποσότητας αίματος για τη θεραπεία των ασθενών. Οι στόχοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας η οποία εδρεύει στην Κύπρο, δεν είναι άλλοι από την προώθηση αποτελεσματικών προγραμμάτων ελέγχου πρόληψης και κλινικής αντιμετώπισης των αιμοσφαιρινοπαθειών και η συμπερίληψή τους ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες των εθνικών υπηρεσιών υγείας των επηρεαζόμενων χωρών του κόσμου.

Με αφορμή την ημέρα αυτή εκφράζονται ευχαριστίες προς τους χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες του τόπου μας, που με τη δωρεά αίματος δείχνουν και έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους σε όλους τους συμπολίτες μας με Μεσογειακή Αναιμία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











470