Επ. Εθελοντισμού: Να είμαστε υποστηρικτικοί και βοηθητικοί στα άτομα με αυτισμό


Η βελτίωση της ζωής των αυτιστικών ατόμων, η αποδοχή τους, η συμπαράσταση και η υποστήριξη τόσο των ατόμων αυτών όσο και των οικογενειών τους αποτελεί χρέος τόσο της πολιτείας όσο και του καθενός από εμάς ξεχωριστά και όλοι οφείλουμε να είμαστε υποστηρικτικοί και βοηθητικοί, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη σε μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου.

Τα άτομα με αυτισμό, αναφέρει, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αγάπη, χωρίς οίκτο και χωρίς να γυρνάμε το βλέμμα αλλού

Ο Επίτροπος αναφέρει πως ο αυτισμός δεν περιορίζεται σε μία μόνο περιοχή ή μια χώρα και αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί παγκόσμια δράση καθότι έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και οι έρευνες έχουν δείξει πως περίπου 1 στα 150 παιδιά είναι αυτιστικό. Επίσης σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες ο αυτισμός εμφανίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αγόρια αντί σε κορίτσια.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη, ένας από τους βασικούς στόχους του ετήσιου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό είναι να επιστήσει την προσοχή στην απαράδεκτη διάκριση και απομόνωση που βιώνουν τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειες τους.

Στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αναφέρεται ότι τα άτομα με αυτισμό είναι ισότιμοι πολίτες οι οποίοι πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











380