Επ. Εθελοντισμού: Να βοηθήσουμε τα άτομα με αυτισμό να γίνουν πιο αυτόνομα και παραγωγικά


Στόχος μας πρέπει να είναι να βοηθήσουμε το αυτιστικό άτομο με την κατανόηση και την αγάπη μας να αναπτύξει τις όποιες ικανότητές του, ώστε να καταστεί όσο γίνεται πιο αυτόνομο και παραγωγικό και να ενταχθεί στην κοινότητα, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη σε μήνυμά του με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας Αυτισμού που γιορτάζεται σήμερα.

Στο μήνυμα αναφέρει ότι τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό δεν διαφέρουν από όλη την υπόλοιπη κοινωνία και ότι η βελτίωση της ζωής των αυτιστικών ατόμων, η αποδοχή τους, η συμπαράσταση και η υποστήριξη τόσο των ατόμων αυτών όσο και των οικογενειών τους αποτελεί τόσο ατομικό χρέος μας όσο και αποστολή της πολιτείας, των εθελοντικών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων και γενικότερα της κοινωνίας στο σύνολό της.

Ο Επίτροπος αναφέρει ότι αν και ο αυτισμός δεν θεραπεύεται, έγκαιρες εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων και έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση όταν το άτομο ακολουθεί κατάλληλη θεραπεία και ειδικά όταν η διάγνωση γίνει όσο νωρίτερα είναι δυνατό.

Στο μήνυμά του ο κ. Γιαννάκη αναφέρει ακόμη ότι ο αυτισμός μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε οικογένεια, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή ή κοινωνική τάξη, και είναι τέσσερις φορές συχνότερος στους άντρες από ό,τι στις γυναίκες.

Επίσης, βάσει πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων συμπεραίνεται ότι δεν πρόκειται για μια σπάνια κατάσταση και ότι 1 στα 100 άτομα εμφανίζουν διαταραχές που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











302