Επ. Εθελοντισμού: Η πρόσβαση στη θεραπεία καθοριστική για τους αιμορροφιλικούς


Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας που τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Απριλίου, στοχεύει στην ανάδειξη του προβλήματος των αιμορροφιλικών ατόμων, την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με την ασθένεια και τους τρόπους αντιμετώπισής της, αναφέρει σε μήνυμα του ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, προσθέτοντας ότι η πρόσβαση στη θεραπεία είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών.

Ο Επίτροπος εξηγεί ότι τα περισσότερα άτομα με αιμορροφιλία αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στη βάδιση και σε άλλες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, λόγω της σοβαρής αρθρίτιδας που προκαλείται από τις πολλαπλές αιμορραγίες στις αρθρώσεις.
Αναφέρει ακόμα ότι σύμφωνα με στοιχεία, υπολογίζεται ότι την Ευρώπη περίπου 33.000 άνθρωποι πάσχουν από αιμορροφιλία και περίπου 250.000 παγκοσμίως.
Περαιτέρω σημειώνει ότι στις μέρες μας τα άτομα με αιμορροφιλία μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή αρκεί να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία.
Καταλήγοντας ο Επίτροπος αναφέρει ότι η πολιτεία σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους συνδέσμους θα πρέπει να παρέχει τις αναγκαίες υποδομές, επαρκώς επανδρωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό, όπου θα εντοπίζονται, κατανοούνται και αντιμετωπίζονται όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αιμορροφιλία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











375