Επ. Εθελοντισμού: Αυξάνεται η απειλή για την υγεία από τον σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως


Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία, σημειώνει ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, όπως καθορίστηκε η 14η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (International Diabetes Federation - IDF), 415 εκατομμύρια ενήλικες στον κόσμο ζουν με διαβήτη ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 642 εκατομμύρια μέχρι το 2040.

Επίσης, εκτιμάται ότι το 70% των περιπτώσεων διαβήτη τύπου 2 μπορεί να προληφθεί ή να καθυστερήσει με την υιοθέτηση πιο υγιεινών τρόπων ζωής, που ισοδυναμεί με 160 εκατομμύρια περίπου περιπτώσεις μέχρι το 2040.

Ο τακτικός έλεγχος των τιμών σακχάρου του αίματος, της αρτηριακής πίεσης, των τριγλικεριδίων και της χοληστερόλης, σε συνδυασμό με άσκηση, υγιεινή διατροφή, διατήρηση του ιδανικού βάρους και αποφυγή του καπνίσματος, είναι δυνατόν να καθυστερήσουν ή και να προλάβουν την εμφάνιση διαβήτη Τύπου ΙΙ, σύμφωνα με τις συστάσεις της IDF.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











315