Εντείνεται η εκστρατεία του Παγκ. Φαρμακευτικού Συλλόγου για την ορθή χρήση των φαρμάκων


Τις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα της αγοράς φαρμάκων από το διαδίκτυο και μη ελεγχόμενες πηγές από την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι τα κατεχόμενα, σκοπεύει να αντιμετωπίσει με επιπλέον συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Συλλόγος (ΠΦΣ) από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Όπως ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου η πρόεδρος του ΠΦΣ Ελένη –Πιέρα Ισσέγεκ σε άρθρο της στο Ygeia-News με αφορμή τη σύσκεψη στο Προεδρικό για το ΓΕΣΥ, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μέσα στα πλαίσια ενημέρωσης, για την ορθή χρήση των φαρμάκων, οι οποίες ακολουθούν πιο κάτω:

-Δημοσιογραφική διάσκεψη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ενημέρωση για την εκστρατεία που ο ΠΦΣ διεξάγει τους τελευταίους μήνες, για τα ψευδεπίγραφα/πλαστά φάρμακα και τους κινδύνους που εμπεριέχει η αγορά φαρμάκων από το διαδίκτυο και μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία αγορές.

-Συμμετοχή ΠΦΣ στο 2ο Πανευρωπαϊκό Φαρμακευτικό Συμπόσιο στην Αθήνα, 19-21 Σεπτεμβρίου. Έμφαση στη συμμετοχή του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ενίσχυση της πάγιας διεκδίκησης μας για θεσμοθετημένες υπηρεσίες από το φαρμακείο της γειτονιάς, κάτι που αποδεδειγμένα αποφορτίζει οικονομικά τα συστήματα υγείας μέχρι και 25%, βάσει μελετών της Ένωσης Ευρωπαίων φαρμακοποιών,

-Ημερίδα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Το επιστημονικό θέμα θα αφορά στην ορθή χρήση των αντιβιοτικών και οι εξελίξεις όσον αφορά το ΓΕΣΥ, θα αποτελέσουν το θέμα πολιτικής του ΠΦΣ.

Ο ΠΦΣ, αντιλαμβανόμενος τις διαστάσεις που παίρνει το θέμα, με το κοινό να απευθύνεται σε επικίνδυνες για την υγεία του αγορές φαρμάκων, όπως το διαδίκτυο, τα κατεχόμενα ή και άλλες μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία αγορές, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για τα Ψευδεπίγραφα/Πλαστά φάρμακα από τα μέσα Απριλίου, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΦΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, όσον αφορά στην αβεβαιότητα γύρω από το τρίπτυχο Ασφάλεια, Ποιότητα και Αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, τα οποία αγοράζονται από πηγές μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











400