Εντατικές διαβουλεύσεις για το ΓΕΣΥ τους επόμενους μήνες στο Υπουργείο Υγείας


Ιδιαίτερα θερμοί προμηνύονται οι επόμενοι μήνες για το Υπουργείο Υγείας, καθότι αναμένεται κορύφωση του κοινωνικού διαλόγου με οργανωμένα σύνολα και φορείς, έχοντας ως αντικείμενο την πορεία προς υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας και την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, με τα χρονοδιαγράμματα, μάλιστα, να χαρακτηρίζονται ως ιδιαιτέρως ασφυκτικά.

Στόχο του διαλόγου με τους διάφορους εμπλεκόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας, αποτελεί η επίτευξη κοινής συναίνεσης και ομοφωνίας προς την επίτευξη των κοινών στόχων μεταξύ του αρμόδιου Υπουργείου και των κοινωνικών εταίρων. Υπενθυμίζεται πως το ΓεΣΥ θα τεθεί σε εφαρμογή σε τρεις φάσεις, ως εξής:

*Φάση Α (01/07/2015) : Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περιλαμβάνουν επισκέψεις στον οικογενειακό ιατρό και σε παιδιάτρους.

* Φάση Β (01/01/2016): Καλύπτονται πρόσθετες υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών όλων των ειδικών γιατρών, καθώς και την κάλυψη των φαρμάκων.

*Φάση Γ (01/07/2016): Πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ, η οποία θα περιλαμβάνει, επιπρόσθετα, όλες τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, εργαστηριακές και κλινικές εξετάσεις, νοσηλεία εσωτερικών ασθενών κ.ά.

Όπως εκτιμάται αρμοδίως, η σταδιακή εφαρμογή του ΓεΣΥ θα επιτρέψει τη στενή παρακολούθησή του από την κυβέρνηση, τη συγκράτηση του συνολικού κόστους των δαπανών και την ομαλή προσαρμογή των εμπλεκομένων μερών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











363