Ενημέρωση καταναλωτών για πιθανή ύπαρξη αλλεργιογόνου συστατικού σε προϊόντα παγωτού


Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό τα ακόλουθα:

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει σχετική ενημέρωση, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ότι σε συγκεκριμένο προϊόν (παγωτό), το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά, βρέθηκε να περιέχονται πρωτεΐνες γάλακτος χωρίς ωστόσο αυτές να αναγράφονται στον κατάλογο των συστατικών του. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων και καθιστά δυνητικά το προϊόν επικίνδυνο για άτομα, τα οποία παρουσιάζουν ευαισθησία στην πρωτεΐνη γάλακτος.

Στη συνέχεια και σε νεότερη ενημέρωση και πάλι μέσω του Συστήματος RASFF, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί ότι η εταιρεία παραγωγής του πιο πάνω προϊόντος αποσύρει από την αγορά περαιτέρω προϊόντα παγωτού, διότι από ενδελεχή έρευνα δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρουσία πρωτεΐνης γάλακτος και σε αυτά. Επειδή αυτά τα προϊόντα έχουν κυκλοφορήσει και στην κυπριακή αγορά, το Υπουργείο Υγείας καλεί το καταναλωτικό κοινό το οποίο έχει ευαισθησία σε πρωτεΐνη γάλακτος όπως αποφύγει να τα καταναλώσει και να τα επιστρέψει στους χώρους από όπου τα έχει αγοράσει.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση απόσυρσή / ανάκλησή τους από την αγορά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











336