ΕΝΙΚ: «Έχουν γνώσιν οι φύλακες» κύριε Γιώργο Ποταμίτη


Με ανακοίνωσή της, η Ένωση ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) αναφέρει:

«Ο προσφάτως διορισμένος "ειδικός σύμβουλος" του Υπουργού Υγείας, Δρ Γ. Ποταμίτης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάνει δημόσιες εξαγγελίες εκατομμυρίων ευρώ, και αυτοπροβάλλεται ως ο μεσσίας που θα δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα του ΓΕΣΥ. Δηλαδή ο κύριος Γιώργος Ποταμίτης είναι ο άνθρωπος που έψαχνε το Υπουργείο Υγείας, ο ΟΑΥ, η Κυβέρνηση και η Βουλή για να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ !

Φυσικά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ο Υπουργός Οικονομικών σήμερα το πρωί διέψευσε τα περί αυξημένων αμοιβών καθότι ξεκαθάρισε πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ!!!

Bασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: Oι δημόσιες διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων του ΟΑΥ, και η περιβόητη μελέτη Μercer που ήταν και αναλογιστική (και τα υπολόγισε όλα τόσο τέλεια όπως μας έλεγαν) και την χρυσοπληρώσαμε… πάει στον κάλαθο των αχρήστων;

Μας παραπλανούσαν συνειδητά τόσο καιρό;…. ΄H συνειδητά έπεσαν έξω!

Να θυμίσουμε στον κύριο Γιώργο Ποταμίτη αυτά που προφανώς έχει ξεχάσει:

1. Η γενική συνέλευση του Παγκύπριου Ιατρικού συλλόγου πριν από μήνες ομόφωνα ζήτησε (ανάμεσα σε άλλα) αύξηση του προϋπολογισμού για το ΓΕΣΥ, όχι για να τα πάρουν οι ιατροί περισσότερα, αλλά για να διασφαλιστεί η ύπαρξη ποιοτικών φαρμάκων, υλικοτεχνικών υποδομών, εξοπλισμού, αναλωσίμων, σύγχρονων θεραπειών, καθώς και η βιωσιμότητα των ιδιωτικών νοσοκομείων όπου θα παρέχονται οι θεραπείες στους ασθενείς!!!

2. Ο κύριος Γ. Ποταμίτης υπήρξε βασικό στέλεχος της παλιάς φρουράς του ΠΙΣ που είχε συμφωνήσει το προτεινόμενο ΓΕΣΥ με τον OAY. Γιατί δεν αγωνίστηκε τόσα χρόνια για να αλλάξει τις καταστροφικές πρόνοιες του συγκεκριμένου σχεδιασμού;

3. Εξαγγελίες σε ένα σοβαρό κράτος για την υγεία συνήθως κάνει ο υπουργός υγείας με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού οικονομίας και την έγκριση της βουλής. Από πού θα βρει τα εκατομμύρια που υπόσχεται ο κύριος Ποταμίτης; Aπό νέα φορολογία; Με ποιές δεσμεύσεις και εξασφαλίσεις;

Ή μήπως δημιουργούμε ξανά κλίμα για να κατηγορήσουμε τους γιατρούς ..ότι τους «δίνουμε» πολλά και δεν δέχονται…

4. Υπάρχει πολύ πιο ποιοτική και βιώσιμη λύση για το ΓΕΣΥ. Ένα μεικτό σύστημα όπου θα συμμετέχει και το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας. Ένα σύστημα όπου οι πολίτες που έχουν σήμερα ιδιωτική ασφάλεια θα τη διατηρήσουν και θα την χρησιμοποιήσουν χωρίς να πληρώνουν περισσότερα για να την κρατήσουν .

Τελικά αγαπητοί μας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι για το ποιος θα διαχειρίζεται τα λεφτά .Μονοπωλιακό σύστημα να είναι και όπως νά ναι. Κρατικό ΓΕΣΥ και ας καταρρεύσει!!

Θέλουν τα λεφτά των πολιτών να τα «διαχειρίζονται» μόνοι τους.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα του ΓΕΣΥ: Η διαχείριση της φορολογίας του λαού να μείνει αποκλειστικά στο κράτος».

ΔΣ ΕΝΙΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











422