ΕΝΙΚ: Aπαγορεύεται οι γιατροί του ΓεΣΥ να λαμβάνουν οποιαδήποτε αμοιβή από τους πολίτες


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Κύπρου αναφέρει:

«Έχουμε πληροφορηθεί ότι σήμερα 3/6/2019 παρουσιάστηκαν φαινόμενα σε ιατρεία της Λευκωσίας, διαχωρισμού ασθενών (δικαιούχων ΓεΣΥ) με σκοπό να εξεταστούν «ιδιωτικά».

Οι συνάδελφοι που με αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη προβολή έχουν συμβληθεί στο ΓεΣΥ πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ποινικό αδίκημα αν χρεώσουν ιδιωτική ασφάλεια η λάβουν χρήματα από δικαιούχους του ΓεΣΥ. Δικαιούχοι του ΓεΣΥ είναι όλοι οι Κύπριοι πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι της Κύπρου, και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι ανήθικο και αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατρός να λαμβάνει μηνιαίες απολαβές ανάλογες τουαριθμού εγγεγραμμένων πολιτών που έχει από το ΓεΣΥ και να επιδιώκει επιπρόσθετα οικονομικά οφέλη από πολίτες δικαιούχους.

Η νομοθεσία (σχετικά με το ΓεΣΥ) και συγκεκριμένα ο νόμος 37(5) δεν επιτρέπει να αμείβονται οι γιατροί του ΓεΣΥ από δικαιούχους του ΓεΣΥ για υπηρεσίες φροντίδας υγείας που καλύπτονται από τον Οργανισμό στο πλαίσιο του Συστήματος…..

Ενημερώνουμε το ευρύ κοινό ότι αν του ζητηθούν χρήματα από οποιοδήποτε γιατρό του ΓεΣΥ για ιατρικές υπηρεσίες, ότι αυτό είναι παράνομο και να το καταγγείλει στην αστυνομία και την γραμματεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του οποιουδήποτε να κάνει τις επιλογές του ελεύθερα και δημοκρατικά αλλά προειδοποιούμε τους πάντες ότι δεν θα μείνουμε ούτε μια μέρα αδρανείς σε φαινόμενα ανηθικότητας και παραβίασης της νομοθεσίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











488