Ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση από τους Φορείς Νοσηλευτικής για μπλοκάρισμα της αυτονόμησης


Σε ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση με στόχο να αποτραπεί η έγκριση του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων ως έχει, έχουν αποδοθεί οι Φορείς Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπόμνημα με τις κοινές θέσεις που διαμόρφωσαν, έχει σταλεί, τόσο στο Προεδρικό όσο και στα κοινοβουλευτικά κόμματα, με τα οποία οι Φορείς αναμένεται να έχουν συναντήσεις την ερχόμενη βδομάδα για αναλυτικότερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις θέσεις και τις ανησυχίες τους.

Να σημειωθεί επίσης πως τις θέσεις τους οι Φορείς Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, τις απέστειλαν και σε όλους τους βουλευτές(στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο), συνοδευόμενες με αυστηρή προειδοποιήση όσον αφορά την από μέρους των νοσηλευτών μελλοντική αντιμετώπισή τους, σε περίπτωση που συγκατανεύσουν και ψηφίσουν το νομοσχέδιο της αυτονόμησης ως έχει. Πληροφορίες μας μάλιστα, αναφέρουν πως ως σκέψη στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο καθόδου σε απεργιακές κινητοποιήσεις άμεσα, πριν δηλαδή από την προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, καθότι εκφράζεται η εκτίμηση πως από τη στιγμή που το νομοσχέδιο κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στη συνέχεια να ανατραπεί η βασική φιλοσοφία του.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, την ερχόμενη βδομάδα φαίνεται ότι θα κατατεθεί τελικά από τον Φίλιππο Πατσαλή στο Υπουργικό Συμβούλιο, και ακολούθως στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση. Όπως αναμενόταν-και όπως εγκύρως έγραψε την Τρίτη το Ygeia-News, το νομοσχέδιο δεν βρέθηκε στην ατζέντα της τελευταίας συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη(24/06/2015), παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός είχε προαναγγήλει κατάθεσή του στη Βουλή εντός της παρούσης εβδομάδος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











275