Endomarch Cyprus 2019: H Κύπρος «τρέχει» ενάντια στην ενδομητρίωση


Με μήνυμα “It’s Time to End the Silence!", η Κύπρος συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην Παγκόσμια Κίνηση Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση -Worldwide Endomarch. Η χώρα μας ενώνει τη φωνή της με άλλες 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση ενώ 200 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως παλεύουν με την πάθηση αυτή.

Φέτος, στο πλαίσιο του Endomarch Cyprus 2019, η Κύπρος «τρέχει» ενάντια στην ενδομητρίωση, με στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να σπάσει τη σιωπή των γυναικών που φοβούνται να μιλήσουν ανοικτά για την πάθηση. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου συμμετέχει στο Medochemie Μαραθώνιο Λευκωσίας και το Σάββατο 23 Μαρτίου στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού. Στο σημείο αφετηρίας των δυο αγώνων - στη Λευκωσία στο χώρο του Δημαρχείου Στροβόλου και στη Λεμεσό στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού - θα διεξάγεται Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, θα διανέμεται διαφωτιστικό υλικό και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δρα Ανδρέα Σταυρούλη Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, ο οποίος έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό ως Πρόεδρος της Εκστρατείας EndoMarch Cyprus 2019.

Ανάμεσα στις δράσεις που έχει αναλάβει η Κύπρος, πραγματοποιείται και online campaign μέσω των Social Media, Facebook και Instagram όπου αναρτώνται πληροφορίες για την ενδομητρίωση, η οποία ταλαιπωρεί γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











283