Έναρξη λειτουργίας φαρμακείων το απόγευμα στα Κέντρα Υγείας Στροβόλου, Αγλαντζιάς και Κοφίνου


Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι από σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2018, διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων στα Κέντρα Υγείας Στροβόλου και Αγλαντζιάς καθημερινά μέχρι τις 6:15 μ.μ. και το Σάββατο από τις 8 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., καθώς και στο Κέντρο Υγείας Κοφίνου μέχρι τις 6 μ.μ. κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι το Φαρμακείο στο Κέντρο Υγείας του Παλαιού Νοσοκομείου Λευκωσίας λειτουργεί ήδη καθημερινά από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 8 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., ενώ στο Κέντρο Υγείας Πάχνας από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και ενόψει της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και της εφαρμογής του ΓεΣΥ, το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προχωρήσει με τη συμπλεγματοποίηση και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της αστικής Λευκωσίας, ενώ βρίσκεται στο στάδιο της αντίστοιχης διαδικασίας για τις αγροτικές περιοχές.

Μέχρι στιγμής, το ωράριο 7:30 π.μ. – 8 μ.μ. τις καθημερινές και 8 π.μ. – 1 μ.μ. το Σάββατο εφαρμόζεται στα Κέντρα Υγείας Λατσιών, Παλαιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Καϊμακλίου και Λακατάμειας. Τα Κέντρα Υγείας στο Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού και Λάρνακας λειτουργούν από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. τις καθημερινές. Τα Κέντρα Υγείας Κοφίνου και Πάχνας λειτουργούν από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter740