Έναρξη εργασιών υποδομής Ογκολογικού Κέντρου Πολυκλινικής Υγεία στη Λεμεσό


Χημειοθεραπείες από τον Ιανουάριο και ακτινοθεραπείες από Απρίλιο 2017

Συμβόλαιο δημιουργίας υποδομής και εγκατάστασης εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τη παροχή ακτινοθεραπείας, υπέγραψαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ο Σουηδικός κολοσσός Elekta με το Ογκολογικό Κέντρο Πολυκλινικής Υγεία.

Με τη συμφωνία, προνοείται η δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών,και η εγκατάσταση μηχανημάτων και λογισμικών τελευταίας γενιάς που να επιτρέπουν την άμεση έναρξη χημειοθεραπείας και ραδιοθεραπείας στη Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ. Συγκεκριμένα, οι καρκινοπαθείς θα έχουν την δυνατότητα να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες από τον Ιανουάριο και σε ραδιοθεραπεία από τον Απρίλιο του 2017.

Η Elekta είναι μια διεθνούς φήμης εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη, που αναπτύσσει πρωτοποριακές μεθόδους για τη θεραπεία του καρκίνου. Παρέχει εξελιγμένα συστήματα σχεδιασμού θεραπειών μεταξύ των οποίων ακτινοθεραπεία, βραχυθεραπεία και μη επεμβατική χειρουργική και παράλληλα αναπτύσσει λογισμικά συστήματα που υποστηρίζουν όλο το φάσμα της φροντίδας και της θεραπείας των καρκινοπαθών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Elekta είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής και αποθεραπεύοντας πλήρως τα περιστατικά καρκίνου, με αποδοτικές λύσεις προς τους παροχείς υγείας ανά τον κόσμο.

Το Ογκολογικό Κέντρο Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ έχει δημιουργηθεί από κοινού μεταξύ της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ και της Curis Oncology σε συνεργασία με το AHN Cancer Institute που εδρεύει στις ΗΠΑ. Το AHNCancerInstitute αποτελείται από 43 κέντρα ογκολογίας και είναι το μεγαλύτερο δίκτυο διαπιστευμένο από τον Αμερικάνικο Σύνδεσμο Ογκολογικής Ακτινοθεραπείας (ASTRO).

Με την υπογραφή της συμφωνίας τα εμπλεκόμενα μέρη αποφάσισαν τη διοργάνωση ενός διεθνή συνέδριου στην Κύπρο με τίτλο “Disruptive Innovations in Cancer Therapy” με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες στο διεθνή τομέα της ογκολογίας, στηρίζοντας με αυτό το τρόπο και τις ευρύτερες προσπάθειες που γίνονται στα πλαίσια του να καταστεί η Κύπρος κέντρο ιατρικού τουρισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











255