Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Φίλιππου Πατσαλή για την αυτονόμηση οι νοσηλευτές


Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Υπουργού Υγείας σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων βρίσκονται οι νοσηλευτές.

Με δεδομένη τη διαφωνία τους έναντι της προτεινόμενης μορφής αυτονόμησης και δη της μετατροπής των νοσοκομείων του Δημοσίου σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου, οι συντεχνίες των νοσηλευτών(Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ και Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών), καθώς ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαίων(ΠΑΣΥΝΜ), τελούν σε αναμονή και ετοιμάζονται για τις δικές τους κινήσεις. Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, συγκλίνουν στο ότι ο Υπουργός Υγείας θα προχωρήσει σε κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη στη Βουλή. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης ενός τέτοιου σεναρίου, η αντίδραση των νοσηλευτών αναμένεται άμεση και δυναμική.

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι τοπικές συνελεύσεις του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, κατά τις οποίες τα μέλη της συντεχνίας εξέφρασαν τη σύμφωνο γνώμη τους ως προς την πρόταση της ηγεσίας της συντεχνίας τους για άμεση και δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που το νομοσχέδιο προωθηθεί σε Υπουργικό και Βουλή χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ενστάσεις του Κλάδου. Δεδηλωμένη θέση και ειλημμένη απόφαση για δυναμική αντίδραση σε μια τέτοια περίπτωση έχει και η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών(ΠΑΣΥΝΟ).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











322