Έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης για την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Θαλασσαιμίας


Με ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας αναφέρει:

«Το παρόν και το μέλλον της διαχείρισης της θαλασσαιμίας συζήτησαν την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, με τον Πρόεδρο κ. Πάνο Εγγλέζο και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας, παρουσία και του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες της Επιτροπής για τις πολιτικές αποφάσεις που πήρε κατά την πρώτη και τη νυν διακυβέρνηση του, σε σχέση με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Κύπριους ασθενείς με θαλασσαιμία, έλαβε από την Επιτροπή το τελευταίο ολοκληρωμένο Προσχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής Θαλασσαιμίας. Η υλοποίηση της καθίσταται επιτακτική με δεδομένες τις δραματικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στα επιστημονικά δεδομένα της νόσου και τη σημαντική διαφοροποίηση των αναγκών των πασχόντων σήμερα.

Κατόπιν ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ρητά ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει αμέριστη στήριξη για την αντιμετώπιση των θεμάτων, ιατρικής και κοινωνικής φύσεως, που απασχολούν τους θαλασσαιμικούς, και συνεχάρη τους εμπλεκόμενους για το έργο που επιτελούν σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο, το οποίο έχει καταστήσει την Κύπρο πρωτοπόρο στον τομέα της αποτελεσματικής πρόληψης και διαχείρισης των αιμοσφαιρινοπαθειών.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της προσπάθειας μετεξέλιξης του Κέντρου Θαλασσαιμίας σε Διεθνές Κέντρο Αριστείας, με αντικείμενο την εκπαίδευση για θέματα που άπτονται της ασθένειας, κάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω την αξιόλογη συνεισφορά της χώρας μας στον τομέα αυτό ανά το παγκόσμιο.

Προς εξυπηρέτηση του σημαντικού αυτού στόχου και κατόπιν εντολής του Προέδρου, θα συσταθεί ειδική Διυπουργική Επιτροπή, ενώ οι δράσεις που προβλέπει η Εθνική Στρατηγική αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται τον προσεχή Σεπτέμβριο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











325