Εμβαθύνουν τη συνεργασία τους Αντιναρκωτικό Συμβούλιο και Υπ. Άμυνας


Ενημέρωση στον Υπουργό Άμυνας για το έργο που το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου επιτελεί και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ) Χ. Γεωργίου και του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΑΣΚ αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στη διαχρονικά εξαιρετική συνεργασία μέσα στα πλαίσια υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή χρήση Αλκοόλ 2013-2020, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε από το 2012 και που ενσωματώνει όλες τις επί μέρους δράσεις προς υλοποίηση στο πεδίο του στρατού. Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε τη σημασία αξιοποίησης του προνομιακού περιβάλλοντος του στρατού, που διευκολύνει τη συντονισμένη εφαρμογή περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων, επιτρέποντας έτσι την αποτροπή ή αποδυνάμωση παραγόντων κινδύνου και ενισχύοντας την παρουσία προστατευτικών παραγόντων.

Ο Υπουργός Άμυνας, με τη σειρά του, επεσήμανε ότι το θέμα της πρόληψης της χρήσης αλλά και της παραπομπής στη θεραπεία αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο του, και παρέπεμψε σε συνεργασίες με άλλους θεσμούς, οι οποίες τροχοδρομήθηκαν με στόχο τη δημιουργία μηχανισμών ώστε ο χρόνος θητείας των στρατιωτών να καταστεί όσο το δυνατό πιο παραγωγικός.

Περαιτέρω, ο Υπουργός δήλωσε την ετοιμότητά του για διερεύνηση τρόπων με στόχο την υλοποίηση προτάσεων που κατατέθηκαν από το ΑΣΚ μετά από εκτίμηση αναγκών στον Στρατό, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει το ΑΣΚ σε ό,τι αφορά την προώθηση περαιτέρω δράσεων και πολιτικών, στο πλαίσιο της Στρατηγικής.

Ο κ. Γεωργίου ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό και ζήτησε τη στήριξή του, προκειμένου το ΑΣΚ να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά και επιστημονικά τα κρατικά και μη προγράμματα, υπηρετώντας το συντονιστικό και εποπτικό του ρόλο, όπως η Πολιτεία τον ορίζει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











338