Ελεγκτική Υπηρεσία: Δεν υπάρχουν κατάλληλες διαδικασίες καταγραφής των τιμολογίων


Ιατρός, που μετακλήθηκε από το Λονδίνο, ταξίδεψε σε αναβαθμισμένη θέση και το κράτος κατέβαλε €1.850 για το εισιτήριό του και €140 για κόστος μεταφορών

Στην ετήσια έκθεσής της για τον τομέα της Υγείας η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπιστώνει μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχουν κατάλληλες διαδικασίες καταγραφής των τιμολογίων που παραλαμβάνονται και πληρώνονται από το Υπουργείο Υγείας και δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με την επαρκή βεβαίωση του Υπουργείου ότι δεν υφίσταται διπλοπληρωμή.
Σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν πληρωμένες για ιατρική περίθαλψη ασθενών στην Ελλάδα χωρίς την προσκόμιση τιμολογίου, αλλά μόνο με την προσκόμιση απόδειξης πληρωμής και επιστολή του ιατρού που βεβαιώνει ότι η απόδειξη εκδόθηκε έναντι τιμολογίου και καμία πληρωμή δεν έγινε για την εν λόγω απόδειξη ή/και χωρίς τη βεβαίωση ιατρού, αναφέρεται.
Ακόμη, προστίθεται, έγιναν πληρωμές αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής στην Κύπρο για μεταφορά ιατρών που μετακαλούνται στην Κύπρο από το εξωτερικό με την προσκόμιση τιμολογίων που εκδόθηκαν από συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο, χωρίς την προσκόμιση του εισιτηρίου για σκοπούς επιβεβαίωσης του κόστους του εισιτηρίου, όπως είναι η διαδικασία η οποία εφαρμόζεται στο Δημόσιο για υπηρεσιακά ταξίδια λειτουργών στο εξωτερικό. Επίσης, ούτε για σκοπούς εξόδων διαμονής προσκομίστηκε τιμολόγιο από το ξενοδοχείο.
Αναφέρεται εξάλλου πως ιατρός, ο οποίος μετακλήθηκε από το Λονδίνο, ταξίδεψε σε αναβαθμισμένη θέση με αποτέλεσμα το κράτος να καταβάλει €1.850 για το εισιτήριό του και €140 για κόστος μεταφορών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1156