Ελ. Θεοχάρους: Η Αλληλεγγύη στηρίζει τον Υπουργό Υγείας για το ΓεΣΥ


Γ. Παμπορίδης: Η Ελένη Θεοχάρους έχει διατελέσει επί σειρά ετών σκαπανέας στον τομέα των δημοσίων νοσηλευτηρίων και αποτελεί μια από τους στυλοβάτες της δημόσιας υγείας

Εντυπωσιασμένη από το ζήλο και το πάθος με τον οποίο προσπαθεί ο Υπουργός Υγείας να εφαρμόσει το ΓεΣΥ, «μια απαίτηση και μια ανάγκη του λαού και της κοινωνίας που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε η Πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους μετά από συνάντηση στα γραφεία του κινήματος με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη.

Συμφωνούμε σε πάρα πολλά σημεία με το όραμά του και τους σχεδιασμούς και τις προοπτικές που βλέπει ο Υπουργός ότι υπάρχει με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, πρόσθεσε. «Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες του Υπουργού Παμπορίδη. Θα στηρίξουμε τις προσπάθειες για ένα σωστό σχέδιο υγείας. Θα εκφράζουμε πάντοτε τον προβληματισμό μας όταν υπάρχουν σημεία στα οποία βλέπουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια εναλλακτική πορεία και λύση».

Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι το ΓεΣΥ δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην μαξιμαλιστική του διάσταση από την μια στιγμή στην άλλη, χρειάζεται ένα βάθος χρόνου μέσα στο οποίο θα πρέπει να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να τεθούν σωστά θεμέλια, σωστές βάσεις, ώστε το ΓεΣΥ να είναι πρότυπο όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε η κ. Θεοχάρους.

«Είμαστε που είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης χωρίς ΓεΣΥ, τουλάχιστον με την εφαρμογή του να γίνουμε η πρώτη χώρα της Ευρώπης».

«Η Ελένη Θεοχάρους έχει διατελέσει επί σειρά ετών σκαπανέας στον τομέα των δημοσίων νοσηλευτηρίων και αποτελεί μια από τους στυλοβάτες της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι η συζήτηση με την κ. Θεοχάρους είναι πάντοτε εποικοδομητική γιατί «έχει προσωπικές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και για το αντικείμενο αλλά και για την πρακτική εφαρμογή των πιθανών λύσεων».

Ο κ. Παμπορίδης είπε ότι για τον ίδιο έχει σημασία το ότι οι σχεδιασμοί του τυγχάνουν της ευρύτερης αποδοχής της κ. Θεοχάρους και προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία «για να μπορέσουμε να εισπράξουμε από τις γνώσεις και εμπειρίες της, τις βελτιώσεις που θα μπορέσουν να καταστήσουν τις μεταρρυθμίσεις ακόμα πιο αποτελεσματικές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











264