Ελ. Π. Ισσέγιεκ: Είναι σημαντικό να προσέχει ο κόσμος από πού προμηθεύεται φαρμακευτικά σκευάσματα


Η πρόεδρος του ΠΦΣ υπενθυμίζει τους ασθενείς να αγοράζουν φάρμακα από αδειοδοτημένους και ελεγχόμενους από την Κυπριακή Δημοκρατία χώρους, για να μπορούν να έχουν ενημέρωση αν υπάρξει πρόβλημα

Με αφορμή την ανακοίνωση των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας για ανάκληση από την κυπριακή αγορά παρτίδων φαρμακευτικών προϊόντων, η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ σε δηλώσεις της στο Ygeia-News υπενθυμίζει, πόσο σημαντικό είναι να προμηθευόμαστε φάρμακα από αδειοδοτημένους και ελεγχόμενους από την Κυπριακή Δημοκρατία χώρους.

«Εδώ και καιρό ενημερώνουμε και προειδοποιούμε τον κόσμο να αγοράζει φαρμακευτικά σκευάσματα είτε από κρατικά φαρμακεία είτε από ιδιωτικά φαρμακεία, που είναι αδειοδοτημένα από το κράτος», σημείωσε η κ Ισσέγιεκ και πρόσθεσε:

«Ακριβώς όπως έγινε τώρα, με την παρτίδα φαρμάκων που υπάρχει πρόβλημα και ανακαλείται. Εμείς θέταμε πάντα το ερώτημα: Παίρνοντας φάρμακα από τα κατεχόμενα ή το διαδίκτυο, αν ανακληθεί μια παρτίδα πως θα το μάθουμε;».

Η πρόεδρος του ΠΦΣ τόνισε: «Είναι μεγάλη ανάγκη να προσέχει ο κόσμος από πού προμηθεύεται φαρμακευτικά σκευάσματα. Είναι απολύτως σημαντικό να μπορούν να έχουν οι πολίτες πληροφόρηση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάποια παρτίδα, για τη δική τους ασφάλεια και υγεία. Αυτή είναι πάγια θέση και του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου».

ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











528