Εκτοξεύθηκαν στα ύψη οι ανάγκες σε αίμα, έκκληση στους αιμοδότες για προσφορά


Αυξημένες είναι οι ανάγκες που παρατηρούνται αυτό το διάστημα σε αίμα ως αποτέλεσμα και της οικονομικής κρίσης, που, μεταξύ άλλων, έχει ως συνέπεια δύσκολες και «αιματηρές» χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διενεργηθούν στο εξωτερικό, ν’ ακυρώνονται και να πραγματοποιούνται στην Κύπρο.

Οι μεγαλύτερες ανάγκες σε αίμα εντοπίζονται στη Λευκωσία, τόσο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κατοίκων όσο και εξαιτίας των δύσκολων περιστατικών τα οποία μεταφέρονται στην πρωτεύουσα από άλλες επαρχίες.

Σε δηλώσεις του, ο Προϊστάμενος του Τομέα Αιμοδοσίας Σωκράτης Μενελάου απηύθυνε έκκληση προς τους αιμοδότες συμπολίτες μας, όπως προτού αναχωρήσουν για διακοπές, προβούν σε προσφορά αίματος. «Οι ανάγκες είναι εξαιρετικά μεγάλες και πρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για να αντιμετωπίζουμε, τόσο τα προγραμματισμένα όσο και τα έκτακτα περιστατικά», τόνισε ο κ. Μενελάου.

Οι μόνιμοι σταθμοί αιμοδοσίας σε όλες τις πόλεις, πλην της Λευκωσίας, βρίσκονται στα Γενικά Νοσοκομεία και λειτουργούν μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι. Στη Λευκωσία, ο σταθμός αιμοδοσίας βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης και λειτουργεί με παράταση μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την παρούσα περίοδο πραγματοποιούνται και οι καθιερωμένες αιμοδοσίες σε στρατόπεδα σε όλη την Κύπρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











320