Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών στη διαδικτυακή εκδήλωση για την ενδομητρίωση


Δεκάδες γυναίκες όλων των ηλικιών που υποφέρουν από ενδομητρίωση έσπασαν τη σιωπή τους, άνοιξαν την καρδιά τους και μίλησαν ανοιχτά για τη χρόνια πάθηση που τις ταλαιπωρεί, στη διάρκεια Ανοιχτής Διαδικτυακής Εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαρτίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης και διαφώτισης “Virtual Endomarch Cyprus 2021”. 

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή 10 λεπτου βίντεο στο οποίο αποτυπώθηκαν δράσεις και ενέργειες που ανέλαβε η Κύπρος τα τελευταία 6 χρόνια με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κίνημα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού “Worldwide Endomarch”. Ακολούθως ο Πρόεδρος του Endomarch Cyprus Μαιευτήρας - Γυναικολόγος - Επεμβατικός Χειρουργός και Ιδρυτής του Endometriosis & Fertility Center Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης ενημέρωσε τις γυναίκες για τα αίτια και τις επιπλοκές της ενδομητρίωσης, ενώ συζήτησε μαζί τους τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που προκαλεί η πάθηση, καθώς και τα προβλήματα υπογονιμότητας. Παράλληλα έκανε σαφή αναφορά στη σημασία της έγκαιρης και σωστής διάγνωσης της πάθησης, ενώ μίλησε και για τις βέλτιστες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για την ενδομητρίωση.

Ο Δρ. Σταυρούλης απάντησε επίσης σε σημαντικά ερωτήματα γυναικών, κάποιες εκ των οποίων κατέθεσαν τη δική τους συγκλονιστική μαρτυρία για τη δύσκολη μάχη τους με την ενδομητρίωση, δίνοντας ελπίδα και θάρρος σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν με την πάθηση αυτή.

Σε παρέμβαση του ο χειρουργός Κυριάκος Νεοφύτου ανέλυσε τις διάφορες επεμβατικές μεθόδους για αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, τονίζοντας πως η επιτυχία βασίζεται πάντοτε στην ομαδική δουλειά όλων των ειδικών.

Την αναγκαιότητα για σωστή διερεύνηση, θεραπεία και αντιμετώπιση ενός ζευγαριού πριν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ώστε να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά επιτυχίας, υπέδειξε ο εμβρυολόγος Δρ. Χαράλαμπος Σεργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η φετινή καμπάνια “Endomarch Cyprus 2021” πραγματοποιείται virtually με μεταδόσεις τηλεοπτικών σποτ, δημοσιεύσεις ενημερωτικών Δελτίων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στοχευμένες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Εκστρατείας Facebook και Instagram.

Το σχεδιασμό της Εκστρατείας Διαφώτισης και την υλοποίηση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής του Endomarch Cyprus, αναλαμβάνει η Avaton Communications




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











3385