Πρόληψη: Ασπίδα προστασίας κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων


Οι καρδιοπάθειες μπορούν να προληφθούν, διαμηνύει ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ Θεόδωρος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Όπως αναφέρει ο Δρ Χριστοδουλίδης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνιστούν τη βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περισσότερους από 18.6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, αριθμός που μπορεί να μειωθεί δραστικά, αν αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που τα προκαλούν.

Οι 4 σημαντικότεροι παράγοντες εμφάνισης καρδιοπάθειων, εξηγεί ο Δρ Χριστοδουλίδης, είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υπερχοληστερολαιμία, ο διαβήτης και το κάπνισμα. Και οι 4 αυτοί παράγοντες, τονίζει, μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, της απλής άσκησης, καθώς και τον έλεγχο της πίεσης, της γλυκόζης και της χοληστερόλης μας.

Στόχος μας, υποδεικνύει ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, είναι να παραμείνουμε στην πρόληψη, ώστε να μην χρειαστεί να φτάσουμε στη θεραπεία. Όμως για να παραμείνουμε στην πρόληψη, θα πρέπει μετά τον έλεγχο να λάβουμε δράση, εφαρμόζοντας τις συμβουλές του γιατρού μας, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η 29η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει Παγκύπρια Εκστρατεία Διαφώτισης, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου, με το μήνυμα «Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου», καλώντας μας να ενώσουμε δυνάμεις, να συνδεθούμε, να ζήσουμε, να αγαπήσουμε και να νιώσουμε με την καρδιά μας.

Η Εκστρατεία Διαφώτισης πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

 

Δείτε το video της Εκστρατείας εδώ: https://youtu.be/tSeP1u1L22g




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











896