Πέραν των 4000 ασθενών εξυπηρετούνται από τον Αντικαρκινικό Συνδεσμο


 Στις 9 Απριλίου πραγματοποιείται η 48η Πορεία Χριστοδούλας «Να είσαι εκεί» 

Πέραν των 4000 ασθενών εξυπηρετούνται ετησίως από τις υπηρεσίες που άνευ αμοιβής προσφέρει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου σε καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους. Αυτό για να επιτευχθεί, χρειάζεται η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας αλλά και επιχειρήσεων και οργανισμών όπως η Τράπεζα Κύπρου η οποία από κοινού με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο διοργανώνουν την 48η Πορεία Χριστοδούλας στις 9 Απριλίου και τον οδικό έρανο στις 6 Απριλίου, με σύνθημα "Να είσαι εκεί".

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, την Πέμπτη, για την εξαγγελία της πορείας, ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, Δρ Αδάμος Αδάμου, δήλωσε ότι η Πορεία Χριστοδούλας είναι η μακροβιότερη εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο. Σημείωσε ότι «η εξέλιξη της ιατρικής, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μας επιτρέπουν να απορρίπτουμε όρους όπως ανίατη ασθένεια, επάρατη νόσος όταν μιλάμε για τον καρκίνο διότι πολλές μορφές καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν» .

Όπως είπε ο κ. Αδάμου, «οι ασθενείς θα διανύσουν ένα δύσκολο ταξίδι και αυτό που χρειάζονται είναι να είμαστε εκεί δίπλα τους με σεβασμό και φροντίδα».

Κάλεσε τους πολίτες «Να είναι εκεί», στην Πορεία Χριστοδούλας, «να είναι εκεί δίπλα στον ασθενή, να είναι εκεί για τους επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν άοκνα πολύτιμες υπηρεσίες φροντίδας, να είναι εκεί μαζί μας στηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου». «Καλούμε τους συμπολίτες να στηρίξουν τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και να δηλώσουν παρόντες έτσι όλοι να είμαστε εκεί και να στηρίξουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και τις οικογένειές τους», είπε ο κ. Αδάμου.

Πρόσθεσε ότι με τη συνεργασία και της Τράπεζας Κύπρου αρχίζει σύντομα μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού με διάφορες ενέργειες και εκδηλώσεις στις οποίες περιλαμβάνονται και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Χριστοδούλας στον Δήμο Σωτήρας.

Η πορεία φέρει το όνομα της ασθενούς με καρκίνο, της Χριστοδούλας, από τον Άγιο Μέμνονα της Αμμοχώστου, η οποία ξεσπιτώθηκε με βία από τους Τούρκους εισβολείς και βαριά κτυπημένη από τον καρκίνο, περπάτησε τον δρόμο της προσφυγιάς, έφθασε στη Σωτήρα και άφησε την τελευταία της πνοή με πόνο στην ψυχή και στο σώμα χωρίς ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, κάτω από μια πορτοκαλιά.

Για τον οδικό έρανο, ο κ. Αδάμου είπε ότι «οι εισφορές που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των εράνων, μάς επιτρέπουν να λειτουργούμε αλλά και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και στις οικογένειές τους».Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι με τη στήριξη της κοινωνίας αλλά και οργανισμών όπως η Τράπεζα Κύπρου, που ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος έχει αναπτύξει ουσιώδεις υπηρεσίες στήριξης προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας.

Όπως είπε ο κ. Αδάμου, αυτή τη στιγμή ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου  λειτουργεί δύο κέντρα ανακουφιστικής φροντίδας, την Αροδαφνούσα στη Λευκωσία και το Ευαγόρειο στη Λεμεσό, προσφέρει την παγκύπρια υπηρεσία κατ’ οίκον ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας ασθενών, την υπηρεσία ψυχολογικής στήριξης, τις υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και αρωματοθεραπείας και την υπηρεσία μεταφοράς ασθενών από όλες τις πόλεις προς τα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Πρόσθεσε ότι «όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες για τη φροντίδα και στήριξη των ασθενών σε όλη την πορεία της ασθένειάς τους». Σε αυτό το πλαίσιο πέραν των 4000 ασθενών εξυπηρετούνται κάθε χρόνο.

Καταλήγοντας, ο κ. Αδάμου ευχαρίστησε  την Τράπεζα Κύπρου για τη διαχρονική στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου αλλά και όλους όσοι εργάζονται εθελοντικά και τους επαγγελματίες υγείας.

Σε χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος και Διευθυντής Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου, Χάρης Πουαγκαρέ, στον δικό του χαιρετισμό απηύθυνε έκκληση σε όλους «Να είναι εκεί», κάνοντας και την εισφορά τους σε όλα τα σημεία που θα λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτό.

Πρόσθεσε οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην κοινωνία, δηλώνοντας ενεργά το παρών τους σε πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του έτσι η Τράπεζα Κύπρου από το 1998 χρονιά που λειτούργησε το Ογκολογικό Κέντρο της τράπεζας «Αροδαφνούσα» βρίσκεται δίπλα και στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου.

Όπως κλείνοντας είπε ο κ. Πουαγκαρέ, τα πιο πάνω «επιβεβαιώνονται και από τη στρατηγική της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, που είναι στοχευμένη τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε κοινωνικά θέματα και θέματα προστασίας του περιβάλλοντος».

Στο τέλος της δημοσιογραφικής διάσκεψης προβλήθηκε για πρώτη φορά το φιλμάκι που συνοδεύει τις φετινές εκδηλώσεις του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











374