Ο ευρύ κοινό έδωσε διαδικτυακά δυναμικά το παρών του στη 16η Πορεία Europa Donna Κύπρου


«Διεκδικούμε με δύναμη και ελπίδα ενημέρωση, πρόληψη, φροντίδα»

Ο κόσμος αγκάλιασε και φέτος την καθιερωμένη Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες -η οποία έγινε πια θεσμός στην Κύπρο- δείχνοντας τη συμπαράσταση του στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο. Το ευρύ κοινό μπορεί να μην κατάφερε να περπατήσει στη 16η Πορεία της Ευropa Donna Κύπρου, λόγω covid 19 προκειμένου να προστατευτούν και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έδωσε όμως δυναμικά και πάλι το παρών του παρακολουθώντας και συμμετέχοντας μέσω του διαδικτύου.

Η εκδήλωση φέτος πραγματοποιήθηκε με τη μορφή λαμπαδηδρομίας, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με δρομείς καθώς και μέλη του ΔΣ της Europa Donna Κύπρου, που έτρεξαν μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της ελπίδας, της δύναμης και της ζωής.

H λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το σπίτι της Europa Donna Κύπρου, στην Έγκωμη, με την αφή της φλόγας. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς τη Γρίβα Διγενή, όπου έγινε στάση όπως κάθε χρόνο, μπροστά από το κτίριο της AstroΒank, που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας. Μέσω των δρομέων και των μαχητών που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, η φλόγα συνέχισε το ταξίδι της προς την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στο Παλιό Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου άναψε «Η Φλόγα της Δύναμης» της Europa Donna Κύπρου.

«Ελέω πανδημίας, φέτος δεν περπατούμε η μια δίπλα στην άλλη» επεσήμανε η Πρόεδρος της Εuropa Donna Κύπρου, κ. Στέλλα Μάστορα, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ωστόσο, σημείωσε, «είμαστε και πάλι μαζί, για να ενώσουμε τη φωνή μας για διεκδίκηση. Η Europa Donna Κύπρου απλώνει το χέρι της στις γυναίκες και στους άντρες με καρκίνο του μαστού καθώς και στις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, δίνοντας στήριξη και φροντίδα μέσω των προγραμμάτων της. Σίγουρα, η φετινή μας Πορεία χωρίς τη φυσική σας παρουσία, χωρίς τις χιλιάδες κόσμου που μας τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους, είναι πολύ διαφορετική. Παραμένει όμως μια πορεία Δύναμης! Μια πορεία Ελπίδας και Ζωής!»

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Astro Bank που είναι ο στρατηγικός συνεργάτης της Πορείας από το 2009 και βρίσκεται πάντα δίπλα στην Europa Donna Κύπρου, καθώς και όλους τους χορηγούς που στέκονται δίπλα στους ασθενείς και τον Σύνδεσμο.

«Η φλόγα μεταξύ της  Europa Donna και της AstroBank, παραμένει αναμμένη εδώ και 11 χρόνια. Από το 2009,  περπατούμε χέρι-χέρι με ένα κοινό στόχο: την ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών» συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής  Διευθύνοντας Σύμβουλος της AstroBank και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Γιώργος Άππιος. Δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι η στήριξη θα συνεχιστεί: «Επιβεβαιώνουμε τον δεσμό μας και αποδεικνύουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε στα δύσκολα και στα πιο εύκολα!!!»

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας κ. Στέλλας Κυριακίδου, η οποία έχει ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση με τον Σύνδεσμο και απηύθυνε τον δικό της χαιρετισμό.  

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ενώ εκ μέρους του Υπουργού Υγείας μίλησε η Δρ. Αννέζη Γιάλλουρου υπεύθυνη του Κέντρου Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

H Εuropa Donna Κύπρου ευχαριστεί το κοινό που έστω και νοερά στήριξε και φέτος τη διαδικτυακή της Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, στέλνοντας γι’ άλλη μια φορά το ηχηρό αλλά και αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2725