Με το σύνθημα «Μαζί στη ζωή» ξεκίνησε ο παγκύπριος οδικός έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ


Με το σύνθημα «Μαζί στη ζωή», ξεκίνησε σήμερα οδικός έρανος, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) . Ο οδικός έρανος διοργανώνεται από τον ΠΑΣΥΚΑΦ για 28η συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του Συνδέσμου, καθώς και η οικονομική ενίσχυση τους για συνέχιση, εξέλιξη και συνεχή αναβάθμιση. 
 
Το 2018 οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 6.668 ασθενών και των συγγενών τους μέσα από 49.078 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια.  Όλη αυτή η προσφορά καλύπτεται από ένα προϋπολογισμό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.  Ο οικονομικός στόχος της φετινής εκστρατείας είναι μισό εκατομμύριο ευρώ και αυτό το ποσό μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας εισφέρει τουλάχιστον 2 ευρώ.

Κατά τη σημερινή έναρξη της εκστρατείας επισκέφτηκαν το Περίπτερο του ΠΑΣΥΚΑΦ, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, έξω από το Debenhams Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη, εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, εκπρόσωπος του Δήμου Λευκωσίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Κυθρέας Πέτρος Καρεκλάς, και άλλα σύνολα και οργανισμοί, οι οποίοι κατέθεσαν εισφορά .

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, σε δηλώσεις της είπε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί της επιτυχίας για όλα, αλλά παράλληλα η υποστήριξη των ατόμων που έχουν μια εμπειρία είναι πάρα πολύ σημαντική και επίσης πολλών προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν μέσα από αυτή την εμπειρία.

«Έτσι, πιστεύουμε ότι με την εκστρατεία μας αυτή θα καλύψουμε το στόχο μας που είναι το μισό εκατομμύριο, ώστε και αυτό με τη σειρά του να καλύψει αρκετά πράγματα και ανάγκες που έχουμε. Σίγουρα, η θέση της πολιτείας είναι πάρα πολύ σημαντική και βεβαίως, η υποστήριξη και η προσπάθεια να είναι κοντά μας το Υπουργείο Υγείας με φαρμακευτική και θεραπευτική αντιμετώπιση είναι πολύ σημαντική και τους ευχαριστούμε για αυτό. Σίγουρο, όμως, ο οβολός της πολιτείας πρέπει να πολύ ψηλότερος από το 7% που είναι σήμερα στο σύνολο των δαπανών μας που είναι τριάμισι εκατομμύρια», πρόσθεσε. Η κα. Αχιλλεούδη ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που είναι στις διάφορες θέσεις, όπως και τους υποστηρικτές και χορηγούς.
 
Η Πρέσβειρα του ΠΑΣΥΚΑΦ Ευρυδίκη Θεοκλέους, σε δήλωση της είπε ότι «βρίσκομαι εδώ, πιστή στο ραντεβού που δίνουμε κάθε χρόνο στην έναρξη του οδικού εράνου, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ και είναι σημαντικό πραγματικά να αγκαλιάσει όλος ο κόσμος αυτή την προσπάθεια, ώστε να πετύχουμε το στόχο που είναι το μισό εκατομμύριο ευρώ, ένα σημαντικό ποσό που θα επιτρέψει στον ΠΑΣΥΚΑΦ να συνεχίσει να προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του δωρεάν, όπως πάντα, και τα προγράμματα του».
 
«Πιστεύω ότι ο κόσμος της Κύπρου αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι όλοι μαζί μπορούμε, ότι η αγάπη είναι αυτή που υπερισχύει πάντα και αυτό είναι και το μήνυμα μας. Τα €2 που ζητάμε στον οδικό έρανο είναι ένα μικρό ασήμαντο ποσό που όμως αν το δώσει ο καθένας από εμάς, μπορούμε πραγματικά να αγγίξουμε το στόχο μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα ακόμα μια φορά στην κα. Αχιλλεούδη, στον ΠΑΣΥΚΑΦ, στους εθελοντές μας», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, καταθέτοντας την εισφορά της Βουλής στον ΠΑΣΥΚΑΦ, συνεχάρη τον Σύνδεσμο , την Πρόεδρο, τους εθελοντές και όλους όσους, όπως είπε, «συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτή την οικονομική εκστρατεία για στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη». «Να ευχαριστήσω και ιδιαίτερα την Ευρυδίκη, που εκφράζει και την ευαισθησία και την στήριξη. Η Βουλή έχει δώσει μια πολύ μικρή συμβολή για να τονίσει ότι είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα. Δεν είναι ούτε με τη συμβολή μας, ούτε με τη δική σας εκστρατεία όμως, που θα λυθεί το πρόβλημα της αντικατάστασης ή υποκατάστασης των υποχρεώσεων της πολιτείας. Κάθε ένα ευρώ που εσείς βάζετε, η πολιτεία πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι πάνω σε αυτό το ευρώ πρέπει να προσθέσει ορισμένες χιλιάδες ευρώ για να στηρίξει τους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.  

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, η οποία επισκέφτηκε το περίπτερο του ΠΑΣΥΚΑΦ κατέθεσε την συμβολική εισφορά της Προεδρίας, η οποία, όπως είπε, αφορά σε €300. «Συμβολική. Πολύ μικρή σε σχέση τα όσα ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσφέρει για τόσα πολλά χρόνια. Να δώσω συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά που γίνεται με τόση αγάπη, με τόση αφοσίωση. Αυτό φαίνεται και από τους εθελοντές που συμμετέχουν. Γενικότερα να πω ότι η συμβολή μας, αν και συμβολική, στα €2 από ότι αντιλαμβάνομαι και μέχρι τη Δευτέρα που κρατά η εκστρατεία, είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλο το εύρος δραστηριότητας του ΠΑΣΥΚΑΦ», πρόσθεσε. Ευχήθηκε δε "καλή δύναμη σε όλους. Τους εθελοντές που εργάζονται, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας αλλά και όλο το χρόνο και με όλα όσα επιτελείται να σας έχει ο Θεός καλά, έτσι να συντηρείται το καλό πρόσωπο της κυπριακής κοινωνίας".
 
Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη, καταθέτοντας την εισφορά και τη χορηγία του Υπουργείου Υγείας στον ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι κάνουν σήμερα μια εισφορά €500 εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, συν τη χορηγία του Υπουργείου Υγείας που είναι €235.000 για το σημαντικό έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ. «Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει όλους τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας παντοιοτρόπως και εγώ εύχομαι τα καλά καλύτερα», σημείωσε.

Σε παρέμβαση της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι πάντα έχουν το Υπουργείο Υγείας στο πλευρά τους και σίγουρα, συνέχεια θα βελτιώνονται στους διάφορους τομείς συνεργασίας τους για το γενικό καλό όλων.    

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, καταθέτοντας την εισφορά της Εκκλησίας της Κύπρου στον ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι «είναι τιμή και χαρά για μένα, να εκπροσωπώ την Εκκλησία, τον Αρχιεπίσκοπο μας, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, προσφέροντας με την έναρξη του εράνου, τη χορηγία της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου». «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του ΠΑΣΥΚΑΦ. Γνωρίζω πολύ καλά το έργο το οποίο επιτελείται και για την πρόληψη και για τη συμπαράσταση στους αδελφούς μας ασθενείς. Συγχαίρουμε το έργο που επιτελείται και θα ήθελα ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, αγάπης προς τους συμπολίτες μας που έχουν αυτή τη δοκιμασία, με τα ποικίλα προβλήματα που φέρνει μαζί του ο καρκίνος, ότι δεν είναι μόνη, έχουν τη συμπαράσταση όλων μας, με την προσευχή μας, με την οικονομική συμπαράσταση, με την υποστήριξη και με όλα εκείνα τα οποία τους είναι απαραίτητα να αντιμετωπίζουν με θάρρος και αισιοδοξία τις ενδεχόμενες δοκιμασίες, οι οποίες δεν ξέρουμε πότε θα κτυπήσουν τη δική μας πόρτα», πρόσθεσε.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, σε δηλώσεις του εξήρε το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζονται με μια κοινωνική συμμαχία και της πολιτείας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και της κοινωνίας. Βλέπει ότι ο ΠΑΣΥΚΑΦ εξελίσσεται και πράγματι στηρίζει ουσιαστικά και τους ασθενείς αλλά και τις οικογένειες τους, αλλά επίσης να εξάρουμε και το έργο των εθελοντών, το οποίο, ακόμα μια φορά, μας κάνει περήφανους και αναδεικνύει τη σημασία του σε δράσεις όπως αυτή. Γι΄ αυτό καλώ και όλο το κόσμο όπου δει εθελοντές, έστω τα €2 έχουν την αξία την σημαντική για κάποιο συνάνθρωπο μας που δίνει τη μάχη για το καρκίνο», συμπλήρωσε.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











562