Η 15η Πορεία με Ροζ Φιγούρες φέτος περιλαμβάνει για πρώτη φορά και ασθενείς με καρκίνο ωοθηκών


ΚΥΠΕ- Η 15η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες που διοργανώνει και φέτος η Europa Donna Κύπρου, με την ευκαιρία του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου στις 5.00 μ.μ.

Η πορεία που έχει τεθεί και φέτος, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, θα έχει σημείο εκκίνησης, τον χώρο στάθμευσης απέναντι από την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Οι συμμετέχοντες στην Πορεία, θα κατευθυνθούν προς τα κεντρικά  γραφεία της AstroBank, στη συμβολή των οδών Γρίβα Διγενή και Θεμιστοκλή Δέρβη, όπου θα τοποθετηθούν οι «φιγούρες» και στη συνέχεια θα γίνει επιστροφή στο χώρο εκκίνησης. Εκεί, θα σχηματιστεί και φέτος για 2η φορά, η πιο μεγάλη ανθρώπινη ροζ κορδέλα, το χαρακτηριστικό σύμβολο ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με εδέσματα και μουσική.   

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, επισημάνθηκε ότι στη φετινή Πορεία, η  Europa Donna Κύπρου περιλαμβάνει για πρώτη φορά και τις ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος κατέγραψε 59 νέα περιστατικά κατά το περασμένο έτος στην Κύπρο.

Σε χαιρετισμό της Προέδρου της Europa Donna Κύπρου, Στέλλας Κυριακίδου, τον οποίο ανέγνωσε η Αντιπρόεδρος, Στέλλα Μάστορα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι στις 5 Οκτωβρίου, «θα κρατάμε στα χέρια μας 575 ροζ φιγούρες που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού που διαγνώστηκαν σε γυναίκες, 6 γαλάζιες φιγούρες για τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού που διαγνώστηκαν σε άνδρες και 135 λευκές φιγούρες που συμβολίζουν τον αριθμό των ασθενών που δεν βρίσκονται πια ανάμεσα μας. Για πρώτη φορά, όμως φέτος θα κρατάμε επίσης, 59 γαλαζοπράσινες φιγούρες, οι οποίες συμβολίζουν τον αριθμό των γυναικών που διαγνώστηκαν με καρκίνο των ωοθηκών».

Ανέφερε ότι η Οργάνωση έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε όλες τις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, όπως έχει κάνει και η Ευρωπαϊκή Οργάνωση, στην οποία ο Σύνδεσμος είναι μέλος. Φέτος, σημείωσε, η πορεία μας δεν θα είναι μονάχα πορεία ευαισθητοποίησης αλλά επίσης, είναι και πορεία διεκδίκησης. «Διεκδικούμε την εξειδίκευση για όλες τις γυναίκες, με ιδιαίτερη αναφορά στη χειρουργική του καρκίνου των ωοθηκών», είπε η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου.

Αναφέρθηκε επίσης και στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Hilton Park στις 5.30 μ.μ. με τη συμμετοχή της διακεκριμένης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ογκολόγου Olivia Pagani. Ακόμη και στην επίδειξη μόδας που θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στην οικία του Ιταλού Πρέσβη στην Λευκωσία.

Σε δικό της χαιρετισμό, η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, εξέφρασε τη μεγάλη της εκτίμηση προς την πολύχρονη και πολυεπίπεδη δράση της Europa Donna, η οποία αποτελεί πολύτιμο στήριγμα για όλους τους ασθενείς που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την ασθένεια. «Kυρίως όμως», τόνισε η κ. Αναστασιάδη, «θέλω να αναφερθώ στις γυναίκες εκείνες που εμπνέουν και γίνονται παράδειγμα αδιάλειπτης προσφοράς. Γυναίκες, όπως η αείμνηστη Εύη Παπαδοπούλου, η οποία φεύγοντας άφησε πίσω της μεγάλο έργο. Αλλά και η Πρόεδρος της Europa Donna κ. Στέλλα Κυριακίδου που με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρω θερμά για το διορισμό της ως Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένας διορισμός που ασφαλώς αναγνωρίζει και αντανακλά την πολύχρονη και πλούσια δραστηριότητα της προς όφελος των πασχόντων  συνανθρώπων μας».

Μιλώντας εκ μέρους της AstroBank, ο Εκτελεστικός Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Γιώργος Άππιος, σημείωσε ότι η AstroBank συνεχίζει να στηρίζει με την ίδια αγάπη και αφοσίωση την Europa Donna Κύπρου για 10η συνεχή χρονιά. «Η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, ανέφερε, έχει πλέον καθιερωθεί ως μια σημαντική ετήσια κοινωνική εκδήλωση που συμβάλλει ουσιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, με τις συμμετοχές να φτάνουν τα τελευταία χρόνια τις 10.000 άτομα». Πρόκειται, πρόσθεσε, «για τη μεγαλύτερη πορεία ζωής που γίνεται στην Κύπρο. Και αυτό γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία έκφρασης δύναμης, χαράς, διεκδίκησης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Έχει πλέον εμπεδωθεί στον κόσμο, ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος και πως η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη μας αφορά όλους», κατέληξε ο κ. Άππιος. 

Η Europa Donna Κύπρου, καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και φέτος μαζικά στη μεγάλη της Πορεία, να περπατήσουν μαζί της, και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αποφασιστικότητας, προς κάθε γυναίκα και άνδρα που βιώνει καρκίνο του μαστού.Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
404