Επίτροπος Εθελοντισμού: «Όλοι μπορούμε να γίνουμε Ήρωες Καρδιάς»


Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επικροτεί τις προσπάθειες της Κοινωνίας των Πολιτών, των Κυβερνητικών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για διαφώτιση, πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου από την Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, αναφέρει ότι «όλοι μπορούμε να γίνουμε Ήρωες Καρδιάς» μέσω της τήρησης κάποιων υποσχέσεων.

Μεταξύ αυτών η υπόσχεση από τους φορείς να υποστηρίζουν πολιτικές που προωθούν την υγεία της καρδιάς, η υπόσχεση από τους εργαζόμενους να επενδύουν σε χώρους εργασίας για υγιή καρδιά, η υπόσχεση των επαγγελματιών υγείας να βοηθούν ασθενείς να σταματήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν τη χοληστερόλη τους, η υπόσχεση προς τις οικογένειές να μαγειρεύουν και να τρων πιο υγιεινά  και η υπόσχεση προς τα παιδιά «να αθλούμαστε περισσότερο, βοηθώντας και τα ίδια να γίνουν πιο δραστήρια, να λέμε όχι στο κάπνισμα και να βοηθάμε τους αγαπημένους μας να σταματήσουν».

«Η Κοινωνία των Πολιτών καλείται να αναλάβει δράση τώρα, διασφαλίζοντας ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βασικές τεχνολογίες υγείας.  Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να μειώσουμε τους πρόωρους θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας να ζουν περισσότερο και καλύτερα, διατηρώντας την καρδιά τους υγιή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι 17,9 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως χάνουν τη ζωή τους από καρδιαγγειακά νοσήματα, που αντιπροσωπεύουν το 31% όλων των θανάτων, καθιστώντας τα την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει τα 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

«Εντούτοις, το ευχάριστο είναι ότι τουλάχιστον το 80% αυτών των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να αναβληθεί», αναφέρεται.

Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι «Όλοι μπορούμε να είμαστε Ήρωες Καρδιάς». Μέσω αυτής της εκστρατείας, άνθρωποι από όλες τις χώρες και με διαφορετικό υπόβαθρο ενώνονται στον αγώνα ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











475