Άντρη Αναστασιάδη: Η μάχη κατά του καρκίνου είναι μάχη που πρέπει να δίδουμε από κοινού


ΚΥΠΕ-Η μάχη κατά του καρκίνου είναι μάχη που πρέπει να δίδουμε από κοινού, ο καθένας στο μέτρο του δυνατού και με τον δικό του τρόπο, είτε μέσα από την επιστημονική είτε μέσα από τη φιλανθρωπική δράση, είπε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου στα παιδιά και τους έφηβους που διοργάνωσε σήμερα το Ίδρυμα Ελπίδα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

«Μία εκδήλωση με ξεχωριστή σημασία για τη φετινή χρονιά, αφού συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δημιουργία της Παιδογκολογικής/ Παιδοαιματολογικής Κλινικής, του Μακάριου Νοσοκομείου Λευκωσίας. Αναμφίβολα, η λειτουργία του εν λόγω κέντρου, χάρις στη σκληρή δουλειά και την υπευθυνότητα του δημιουργού και Διευθυντή του, Δόκτορα Λοΐζου Λοΐζου, αλλά και την διαχρονική αφοσίωση του άριστα εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που το στελεχώνει, απετέλεσε σταθμό για την πατρίδα μας», πρόσθεσε.

Όπως είπε η κ. Αναστασιάδη, ως το μοναδικό κέντρο τριτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στη χώρα για τη διάγνωση και θεραπεία των περιπτώσεων παιδικού και εφηβικού καρκίνου και λευχαιμίας, συνεισέφερε διαχρονικά τα μέγιστα προς την μακροχρόνια και αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, σημειώνοντας μάλιστα εξαιρετικά αποτελέσματα αναφορικά με την επιβίωση των παιδιών με καρκίνο.

«Και θεωρείται πράγματι σημαντική επιτυχία για τον τόπο μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, το γεγονός ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες όσον αφορά τις επιτυχίες στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου και λευχαιμίας, παρουσιάζοντας πολύ ψηλά ποσοστά ίασης του παιδικού καρκίνου», επεσήμανε.

Είναι για αυτούς ακριβώς τους λόγους, συνέχισε η κ. Αναστασιάδη, που το κράτος στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει ποικιλοτρόπως το Κέντρο, αναγνωρίζοντας τη λειτουργία του ως ένα εκ των σημαντικότερων στρατηγικών εταίρων και υποστηρικτών των συντονισμένων και στοχευμένων πολιτικών και αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

«Και θέλω στο σημείο αυτό, να διαβεβαιώσω και από αυτό το βήμα, ότι αναγνωρίζοντας ως Πολιτεία τον αγώνα των παιδιών και των οικογενειών τους, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους με στόχο να τους παρέχουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, «πέραν από τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών θα συνεχίσει να εξασφαλίζει στα παιδιά την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στο σχολικό πρόγραμμα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, σημαίνοντα ρόλο όσον αφορά την στήριξη των πασχόντων με καρκίνο παιδιών και των οικογενειών τους, διαδραματίζει το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» Κύπρου.

«Ένα ίδρυμα το οποίο συνέδεσε στενά το όνομά του με τα παιδιά αυτά προσφέροντας τους ουσιαστική βοήθεια και ποικιλότροπη συμπαράσταση. Μέσα από την τριαντάχρονη λειτουργία του, την ανιδιοτελή και άοκνη δράση των μελών του, το Ίδρυμα κατέστη φάρος ελπίδας για τα καρκινοπαθή παιδιά και τις οικογένειες τους, δίνοντας τους πραγματικά το δικαίωμα να αισθάνονται την ασφάλεια πως στην καθημερινή δική τους μάχη δε είναι μόνοι», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











647