18η ετήσια Ημερίδα της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού»


Η Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ) συνδιοργανώνει με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ) και την Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου (ΕΠΙΚ) την 18η ετήσια Ημερίδα της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ), με τίτλο «Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ»

 Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο «Lefkos Middleton» του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, από τις 14:00 – 19:30.

Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς και άλλους λειτουργούς υγείας, σε εκπαιδευτικούς, και είναι ανοικτή σε γονείς και το ευρύτερο κοινό. Στόχος η εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση και η αποτελεσματική ΠΡΟΛΗΨΗ των Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στη Υγεία του Παιδιού.

Η Ημερίδα αποτελείται από δύο Ενότητες: την Ενότητα Α’ «Το Περιβάλλον και η Υγεία της εγκύου και του εμβρύου», και την Ενότητα Β’ «Οι σύγχρονες προκλήσεις για την υγεία του παιδιού: Διαταραχές – Εθισμοί – Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της Covid-19».

Μέσω της Ενότητας Α’ δίνεται φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην έγκυο και το έμβρυο, με στόχο την ανάδειξη: α) της σημασίας της προγεννητικής και μεταγεννητικής έκθεσης σε τοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες στην έκβαση της εγκυμοσύνης και την υγεία των παιδιών, και β) των ευκαιριών ελαχιστοποίησης της προγεννητικής και μεταγεννητικής έκθεσης σε τοξικούς παράγοντες.

Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε διακεκριμένους ομιλητές διεθνούς κύρους από την Κύπρο, την Ελλάδα, και τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως αυτό αναγράφεται στο πρόγραμμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής, με πίστωση 4 Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (Σ.Ι.Ε.) των γιατρών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όμως απαραίτητη για την παρακολούθηση της Ημερίδας είναι η προεγγραφή, το αργότερο μέχρι τις 13/10/2022, με τη συμπλήρωση της ακόλουθης φόρμας: bit.ly/3xT8PmD

Το πρόγραμμα και όλο το πληροφοριακό υλικό υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα paidi.com.cy/seminar-15-10-2022/ και στη σελίδα στο Facebook https://fb.me/e/2EMuNnnnz. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο +357 97 821802 ή στο email info@paidi.com.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











789