Εξετάζουν τα προσχέδια Νόμου για ΓΕΣΥ και αυτονόμηση οι κυβερνητικοί γιατροί


Στο μικροσκόπιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) τίθενται σήμερα τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, αυτό για το ΓΕΣΥ και για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ συνέρχεται σε προγραμματισμένη για το θέμα συνεδρία του στην μία μετά το μεσημέρι, στη σκιά των απεργιακών μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Παρασκευή στο Δημόσιο και στα οποία θα λάβουν μέρος και οι κυβερνητικοί γιατροί. Υπενθυμίζεται πως τη συμμετοχή των κυβερνητικών γιατρών στην 24ωρη παν-υπαλληλική απεργία της Παρασκευής αποφάσισε το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ σε έκτακτη συνεδρία στην οποία συνήλθε το περασμένο Σάββατο. Ενόψει των νέων δεδομένων και συγκεκριμένα της 24ωρης απεργίας, το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ θα οριστικοποιήσει κατά τη σημερινή του συνεδρία και το πλάνο βάσει του οποίου θα κληθούν οι γιατροί του δημοσίου να εργαστούν την προσεχή Παρασκευή, ώστε από τα απεργιακά μέτρα που θα εφαρμόσουν να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αναφορικά με τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση, τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ θα τοποθετηθούν, προκειμένου να διαμορφωθεί η θέση της συντεχνίας ενόψει των επόμενων συναντήσεων που θα έχουν με το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











333