Εξαντλήθηκε το απόθεμα του πειραματικού φαρμάκου ZMapp για τον Έμπολα


Το απόθεμα του πειραματικού φαρμάκου ZMapp που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ασθένειας του Έμπολα εξαντλήθηκε, ανακοίνωσε η παρασκευάστρια εταιρεία Mapp Biopharmaceuticals.

«Συμμορφωθήκαμε με όλα τα αιτήματα για παροχή του ZMapp που είχαν την αναγκαία νόμιμη έγκριση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η Mapp Biopharmaceuticals απέφυγε να διευκρινίσει το πού παρέδωσε τα αποθέματά της, όμως τόνισε ότι το φάρμακο δόθηκε δωρεάν.

Στο μεταξύ, η Γουινέα-Μπισάου αποφάσισε σήμερα να κλείσει τα σύνορά της με τη Γουινέα, τη μία από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί από την επιδημία. Ο πρωθυπουργός Ντομίνγκος Σιμόες Περέιρα διευκρίνισε ότι τα νότια και ανατολικά σύνορα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Εξάλλου, ο Καναδάς θα δωρίσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 800 έως 1.000 δόσεις του εμβολίου κατά του ιού Έμπολα που έχει αναπτυχθεί στα κυβερνητικά εργαστήρια, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην Αφρική, ανέφερε η Καναδή υπουργός Υγείας Ρόνα Αμπρόουζ.

«Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους διεθνείς εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής προσωπικού της χρηματοδότησης και της πρόσβασης στο πειραματικό εμβόλιο μας», είπε σε σχετική της δήλωση η κ. Αμπρόουζ.

Η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να προσφέρει το εμβόλιο ήρθε μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας νωρίτερα ότι θα ήταν ηθικό να προσφέρουν μη δοκιμασμένα φάρμακα σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Τις τελευταίες ώρες ο Καναδάς ήταν σε επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και συζητούσε την πιθανότητα να δοθεί το εμβόλιο αυτό στην Αφρική.

Το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 1.013 ανθρώπους, ενώ αρκετές εκατοντάδες είναι τα ύποπτα κρούσματα στη Λιβερία την Γουινέα και το Μαλί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











267