Έκλεισε με επίσημη τελετή η Συμφωνία εξαγοράς της Remedica από την Ascendis Health


Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Remedica από τη διεθνούς κύρους εταιρεία Ascendis Health με τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της Remedica Holdings Ltd. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε ανακοίνωση τύπου της Remedica «ο Υπουργός Οικονομικών έχοντας επίγνωση τη σημασία που διαδραματίζει η Συμφωνία αυτή για την Ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας της Κύπρου αλλά και το κύρος της Κύπρου ως επιχειρηματική χώρα που παρουσιάζει μια βιώσιμη και σταθερή οικονομία, θα δώσει το παρόν του δίδοντας έτσι το μήνυμα ότι πλέον η Οικονομία της χώρας αλλά και οι βάσεις που έχουν τεθεί για το μέλλον αποδίδουν καρπούς προσελκύοντας ξένους επενδυτές μεγάλου κύρους και σημασίας τόσο για την Κυπριακή Οικονομία αλλά και την Απασχόληση».

Η διεθνής εταιρεία Ascendis Health, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότιο Αφρική, είχε υπογράψει τη σχετική συμφωνία εξαγοράς της ύψους 335 εκ ευρώ Remedica τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της εταιρείας Remedica στο Ygeia-News την περίοδο της υπογραφής της συμφωνίας «δεν αλλάζει οτιδήποτε όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και το υφιστάμενο προσωπικό. Καμία επίπτωση δεν θα έχουν οι εργαζόμενοι στην Remedica. Δημιουργείται απλώς μια νέα δυναμική, αφού η Remedica θα γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός ισχυρότερου, διεθνή παίκτη στο τομέα της υγείας».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Remedica Holdings Ltd δραστηριοποιείται από το 1980 στην ανάπτυξη, παρασκευή και πώληση γενόσημων φαρμάκων σε πάνω από 100 χώρες και απασχολεί στην Κύπρο 650 εργαζόμενους. Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρείες εξαγωγών στην Κύπρο προσφέροντας διαχρονικά στην Οικονομία και την Απασχόληση της χώρας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











831